CAMÍ CAP A LES URNES

La campanya institucional de la Generalitat per al 27-S, similar a la del 9-N

Els dos vídeos difosos mantenen l'estil i l'estructura dels de la consulta

Campanya institucional de la Generalitat sobre el cens electoral del 27-S.

Campanya institucional de la Generalitat sobre el cens electoral del 27-S.
Campanya institucional de la Generalitat sobre el vot per correu i per als invidents de les eleccions del 27-S.

/

1
Es llegeix en minuts

Els dos primers vídeos institucionals de cara al 27-S difosos per la Generalitat s'assemblen als que va emetre amb motiu de la consulta del 9 de novembreconsulta 9 de novembre. Un dels vídeos informa sobre el cens electoral i l'altre, sobre el vot per correu i per a invidents i utilitzen la mateixa música i veu que els del 9-N, a més d'elements visuals com el disseny de l'urna i el vot que il·lustra la campanya institucional.

Els dos vídeos repeteixen alguns dels patrons dels del 9-N, la versió original dels quals va ser retirada al cap de pocs dies de la seva difusió després que el Tribunal Constitucional suspengués el decret de convocatòria de la consulta i tots els actes preparatius d'aquesta (la Generalitat va posar en marxa després una campanya alternativa). La Conselleria de Governació va presentar aquest dijous en roda de premsa la campanya, que costarà 15,7 milions d'euros, deu menys que les anteriors eleccions autonòmiques.

A més de la música i el disseny de l'urna i el vot, es repeteix l'estratègia de mostrar la data moltes vegades sobre diferents suports. Ara és el 27-S el que apareix imprès sobre un calendari de paper, un de digital, un de suro i imantat a les portes d'una nevera, tal com ja mostrava la campanya del 9-N.

ELS PASSOS A SEGUIR

Notícies relacionades

Malgrat l'estructura i estil similars, el contingut dels dos vídeos del 27-S és idèntic al que altres campanyes institucionals ofereixen davant unes eleccions. Tots dos comencen anunciant que "el 27 de setembre se celebren eleccions al Parlament de Catalunya" i acaben remetent "al 012 o a www.parlament2015.cat" per obtenir més informació.

L'espot del cens recorda que "per assegurar-se poder votar, s'ha d'anar  a l'ajuntament o al consolat, consultar les llistes del cens i comprovar estar-hi inscrit i que les dades són correctes". L'altre explica que, per votar per correu s'ha d'anar "a qualsevol oficina de correus i presentar l'original del DNI" abans del 17 de setembre. I que si es té "una discapacitat visual, es pot demanar el kit de vot braille" fins al 31 d'agost.