EL CAMÍ CAP A LES URNES

Lluís Rabell: "El nostre gran rival és el Govern del PP"

El candidat de Catalunya Sí que es pot sentencia que "si no s'ha pogut fer el referèndum, menys la independència"

1
Es llegeix en minuts

El candidat de Catalunya Sí que es potLluís Rabell, ha identificat aquest divendres el Govern del PP i "la dreta espanyola" amb el "gran rival" de la seva candidatura. Tot i així, Rabell també ha criticat la gestió del Govern d'Artur Mas i les seves "polítiques neoliberals", i ha recordat, a més, que CDC ha votat molts assumptes "decisius", ha dit, amb els populars.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el cap de llista de la confluència de Podem, ICVEUiA i Equo, ha subratllat: "El nostre gran rival és, en primer lloc, la dreta espanyola i el Govern del PP". I ha apuntalat la seva afirmació amb un recordatori: "Les forces que confluïm en aquesta candidatura som les que hem organitzat les vagues generals contra Mariano Rajoy".

Notícies relacionades

Rabell ha advertit que, encara que Raül Romeva sigui el cap de llista de Junts pel Sí, si guanyen les eleccions i governen, el president no serà l'exeurodiputat d'ICV i tampoc podrà aplicar, ha assenyalat, les seves propostes progressives, sinó les "neoliberals" de Convergència. "Romeva té una trajectòria d'esquerres, però les seves propostes no governaran", ha sentenciat, després d'insistir que Mas porta la veu cantant per més que estigui "amagat" al número 4 de la llista. "El vot a Catalunya Sí que es pot és un 'sí' a la justícia social, contra la corrupció i pel dret a decidir", ha recalcat, per deixar clar que la seva llista és "la de la proposta social" però també "nacional".

PLEBISCITÀRIES O NO

El candidat també ha negat el caràcter plebiscitari del 27-S. "Una bona part de la societat catalana no les veu així, a nivell internacional no seran vistes així i a Espanya, fins i tot, la gent més procliu a escoltar les reivindicacions de Catalunya tampoc ho farà", afirma. I ha vaticinat que els plans dels secessionistes se n'aniran en orris: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència". "Necessitem", considera, "teixir complicitats per tot l'Estat".