CRÍTICA AL GOVERN PER ENVAIR COMPETÈNCIES AUTONÒMIQUES

El PSE proposa al PNB reformar la Constitució abans de modificar l'Estatut de Gernika

Idoia Mendia aconsella no desbordar la Carta Magna per no repetir l'"exemple català, que ha sigut nefast"

Idoia Mendia, secretària general dels socialistes bascos, escolta Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, el 16 de juliol passat, en la seva visita de dos dies a Euskadi.

Idoia Mendia, secretària general dels socialistes bascos, escolta Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, el 16 de juliol passat, en la seva visita de dos dies a Euskadi. / EFE / ADRIAN RUIZ DE HIERRO

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La secretària general del PSEIdoia Mendia, ha proposat al PNB reformar la Constitució abans d'emprendre una modificació "profunda" de l'Estatut de Gernika. La dirigent socialista ha advertit del risc d'anar "pel camí contrari", ja que adverteix que si es desborda el marc de la Carta Magna, "s'estarà repetint l'exemple català, que ha sigut nefast".

Notícies relacionades

En una entrevista concedida a Europa Press Televisión, Mendia ha considerat "important" que els nacionalismes democràtics moderats participin en la reforma constitucional i ha afirmat que veu voluntat en el PNB de participar en aquest procés. A més, ha instat els partits catalans a sumar-se a aquesta modificació, tot i que ha matisat que aquest plantejament "no serveix per a aquells que ja han decidit anar-se'n" de l'Estat espanyol.

Idoia Mendia ha criticat que el Govern espanyol envaeixi, "dia sí i dia també", les competències de les comunitats autònomes, i ha defensat la necessitat de modificar "el que hem vist que no funciona bé".