L'economista Germà Bel serà el número u de Junts pel sí a Tarragona

És membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, crític amb la política centralista de l'Estat en infraestructures i analista dels factors de l'auge de l'independentisme

Germà Bel, al Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, el 23 d’octubre del 2014.

Germà Bel, al Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, el 23 d’octubre del 2014. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

L'economista i exsocialista Germà Bel serà el número u per Tarragona de la llista Junts pel sí, integrada per CDC, ERC i entitats sobiranistes, segons han informat fonts de la candidatura independentista. Membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Bel és catedràtic en Economia Aplicada per la Universitat de Barcelona, especialitzat en infraestructures, i va ser diputat al Congrés pel PSC del 2000 al 2004.

Notícies relacionades

Nascut el 1962 a les Cases d'Alcanar (Montsià), Bel ha criticat en diversos llibres la política centralista de l'Estat en infraestructures, com en el cas d''Espanya, capital París', i ha analitzat els factors de l'auge de l'independentisme a 'Anatomia d'un desengany'.

Màster en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona, Bel va exercir entre el 1990 i el 1993 com a assessor al Ministeri per a les Administracions Públiques i al Ministeri d'Obres Públiques i Transports, quan Felipe González (PSOE) era a la Moncloa. Anys abans, el 1980, va ingressar a les joventuts del PSC i va ser elegit diputat al Congrés dels Diputats l'any 2000, on va ocupar l'escó durant una legislatura.