EL DEBAT SOBIRANISTA

Duran: "Amb una DUI no solament ens passaran per la pedra. ¡Ens trituraran!"

El líder d'Unió critica el "guirigall" de la candidatura Junts pel sí i assenyala que el que Catalunya necessita és "serenitat"

Duran: "Amb una DUI no solament ens passaran per la pedra. ¡Ens trituraran!"
1
Es llegeix en minuts

El líder de UnióJosep Antoni Duran Lleida, ha contrarestat en la seva carta web setmanal les paraules del president Artur Mas, quan va dir que, si Junts pel sí no guanya el 27-SCatalunya entrarà en via morta. Duran ha avisat que, amb una declaració unilateral d'independència (DUI) com la que pretenen els secessionistes, l'Estat "triturarà" Catalunya. El líder d'Unió també s'ha desfogat amb la llista que encapçala Raül Romeva, que ha qualificat de "guirigall".

El dirigent democristià apunta a l'"estratègia" de la "polièdrica coalició", que lidera Romeva, segons la qual, si no guanya Junts pel sí, el Govern central farà "passar per la pedra" Catalunya. "Si Catalunya declara unilateralment la seva independència, no serem mai realment independents i, a més, ¡no solament ens passaran per la pedra, sinó que ens trituraran!", alerta.

"¡Em recorda allò de la fanfarroneria que deia el president Pujol arran de l'Estatut! ¿De veritat que qui vol convertir-se en estat no és conscient de la força de l'únic Estat avui constituït, que no és cap altre que l'espanyol?", es pregunta Duran. "Sincerament", subratlla, "¡no els veig pilotant un futur tan complex!". "¿Algú creu de veritat que l'Estat es quedarà amb els braços plegats?", insisteix.

ELS PLANS DE ROMEVA

Notícies relacionades

Duran al·ludeix també a les versions contradictòries de Romeva, que en una entrevista d'EL PERIÓDICO va dir que no està garantit que Artur Mas sigui president de nou si guanyen, i CDC, ERC i el Govern, que l'han corregit. "Ni tan sols està garantit que, en cas de victòria de la llista de què Mas forma part, aquest revalidi la seva condició d'alt mandatari de Catalunya". També retreu a Romeva que no pensi ocupar el seu escó si la seva llista queda a l'oposició. "¡Quin guirigall! ¡Una mica de serietat! ¡El que necessita Catalunya és serenitat", sentencia.

El president del comitè de govern d'Unió veu necessari que "molts ciutadans, i especialment els que tenen responsabilitats rellevants en molts àmbits de la societat, diguin en públic el que repeteixen en privat", quan parlen en cercles tancats que estan "convençuts que els uns i els altres" els porten "al desastre".