EL POLS SOBIRANISTA

La Generalitat comptarà escons i no vots per proclamar la independència

Munté assegura que actuaran dins del "marc legal democràtic"

Defensa la presència de Guardiola en la llista de CDC i ERC

Neus Munté, al Palau de la Generalitat, aquest dimarts.

Neus Munté, al Palau de la Generalitat, aquest dimarts. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La vicepresidenta portaveu del Govern catalàNeus Munté, ha afirmat que l'Executiu no fixarà cap "percentatge" mínim de suport electoral a partir del qual es pugui iniciar el procés cap a la independència. "No fixarem cap percentatge, el que fa falta és treballar per a una majoria suficient, incontestable, que permeti explicar-nos a tots aquells i aquelles que estem a favor del 'sí' a una Catalunya independent, perquè volem eleccions en clau plebiscitària i resultats clars de cara a l'Estat i la comunitat internacional", ha afirmat.

Per una altra part, Munté ha mostrat la satisfacció del Govern català per la candidatura independentista presentada aquest dilluns. "El Govern valora molt positivament la presentació de la candidatura de Junts pel sí per la claredat dels seus plantejaments de treballar per la justícia social, la igualtat d'oportunitats i el creixement econòmic i perquè la independència és el millor instrument per a això", ha afirmat.

Notícies relacionades

La portaveu ha denunciat que en relació amb el Govern del PP "els obstacles" els han "trobat des del primer moment, amenaces també, han arribat, continuen arribant i seguiran". "Però mantenim -ha afegit- la ferma convicció que actuem com toca, hi haurà eleccions que seran plebiscitàries perquè serà l'única manera que l'Estat ha deixat perquè ens posicionem sobre el futur del país; ho hem intentat tot. Tots els aspectes que es llancen endavant, des de les estructures d'Estat, estan plenament fonamentats i són plenament legals", ha dit. "No ens saltem la llei, actuem dintre de la legalitat", ha afegit.

DEFENSA DE GUARDIOLA

Munté ha defensat el compromís de "qualsevol persona" en relació amb la participació de l'exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola en la llista de CDC i ERCFC BarcelonaPep GuardiolaCDCERC. La vicepresidenta ha evitat respondre la valoració del ministre de l'Interior, Jorge Fernández DíazJorge Fernández Díaz, contra la decisió de Guardiola, però sí que ha lamentat la falta d'educació de l'Executiu del PP, per frases com la que la llista sobiranista integra polítics, no polítics "i migpensionistes".