CAMÍ CAP A LES URNES

Romeva: "Si no hi ha majoria, no estaré ni al Parlament"

El cap de llista de Junts pel Sí diu que encara "no està decidit" qui formarà part del Govern si guanyen el 27-S

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, amb el president Artur Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en la presentació de la candidatura, aquest dilluns, 20 de juliol.

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, amb el president Artur Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en la presentació de la candidatura, aquest dilluns, 20 de juliol. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El cap de la llista acordada per CDC i ERC amb les entitats sobiranistes, Junts pel SíRaül Romeva, ha dit aquest dimarts que no és clar qui formarà part de l'Executiu català si guanyen el 27-S. En cas contrari, ha avançat, ell no estarà a l'oposició. "No està decidit qui hi haurà en aquest Govern. Si no hi ha majoria, jo no estaré ni al Parlament", ha afirmat l'exeurodiputat d'ICV.

En declaracions a 'Els matins' de TV-3, Romeva ha apuntat que ja es parlarà de com es configurarà la Cambra catalana "quan les urnes ho decideixin". "És important que les coses es facin ràpid i bé, per aquest ordre", ha afegit. Segons el candidat, la seqüència del procés seria aquesta: "Primer hi haurà la declaració i després la proclamació de la independència i començarà 'de facto' la desconnexió".

El cap de llista de la candidatura unitària per la independència ha recalcat, a més, que les eleccions del 27-S no seran autonòmiques, per més que el Govern i les forces no secessionistes insisteixin en això.

CANVI D'OPINIÓ

Notícies relacionades

Sobre el fet que Romeva havia assegurat, quan va deixar ICV, que no aniria en cap llista, ha justificat així el seu canvi d'opinió: "Jo havia dit que no estaria en la primera línia, però a vegades has d'abandonar la situació de confort pel bé col·lectiu".

Sobre les declaracions d'aquest dilluns del líder de PodemPablo Iglesias, que va dir a Barcelona que respectarà la voluntat dels catalans, Romeva ha dit que l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero "ja va prometre coses a Catalunya" que no va complir. "Benvingut el gest de respecte d'Iglesias, però tenim una motxilla", ha apuntat.