MOVIMENTS A L'ESQUERRA ALTERNATIVA

Pablo Iglesias: "Respectaré la voluntat democràtica dels catalans"

El líder de Podem presenta a Barcelona la confluència amb ICV-EUiA per a les eleccions generals

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha viatjat aquest dilluns a Barcelona per a la posada de llarg de la candidatura de confluència de Podem i ICV-EUiA per a les eleccions generals. En la presentació, el dirigent lila ha deixat una frase lapidària: "Em comprometo a respectar la voluntat expressada democràticament pels catalans". Una frase que a més d'un li ha recordat bastant aquella promesa mai complerta per l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero de respectar l'Estatut que aprovés el Parlament. En tot cas, Iglesias s'ha compromès a buscar una "solució jurídica" que sigui "operativa" per vehicular la voluntat dels catalans sobre el seu futur.

Notícies relacionades

Acompanyat del número dos de Podem, Íñigo Errejón, i dels líders d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i d'EUiA, Joan Josep Nuet, Iglesias ha defensat un grup català al Congrés amb aquestes tres forces exemplifica l'aposta del seu partit per un Estat "plurinacional". L'acord inclou a més el reconeixement del dret a decidir dels catalans, la defensa de Catalunya com a "subjecte polític sobirà".

Preguntat pel procés sobiranista, el líder de Podem ha reconegut que la "concreció jurídica" del dret a decidir de Catalunya "presentarà dificultats", però que el seu partit es compromet a "buscar les vies més operatives i efectives per promoure aquestes facultats". En aquest sentit, Iglesias ha advocat per buscar des de l'Estat "una solució jurídica diferent" per poder donar resposta a la "voluntat expressada pels catalans".