DEBAT SOBIRANISTA

Homs compara la legalitat estatal amb el franquisme

El conseller de Presidència afirma que la "troica" de Catalunya són el Govern central i el Constitucional

El conseller de Presidència, Francesc Homs.

El conseller de Presidència, Francesc Homs. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

"En l'època de Franco també hi havia legalitat", ha afirmat el conseller de PresidènciaFrancesc Homs, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha sigut la seva resposta a la pregunta sobre el marc espanyol vigent que impedeix la secessió catalana. Homs ha assegurat que el que prevaldrà, segons la llista sobiranista, és la legalitat catalana i no "la d'altres". Homs ha assenyalat que Catalunya té la seva pròpia "troica", que és, ha dit, "el Govern central i el Tribunal Constitucional". "Ens l'hem de treure de sobre", ha afegit el conseller.

"Ja veurem com i de quina manera, però si l'Estat no s'avé a cap negociació, no ens quedarem asseguts a esperar", ha declarat. El titular de Presidència ha confirmat, a més, que no anirà a les llistes a proposta de Convergència.

Notícies relacionades

I preguntat sobre si hi ha un objectiu d'escons per a la llista independentista amb ERC, s'ha limitat a afirmar que l'objectiu és obtenir els màxims possibles.

ELS TERMINIS: 18 MESOS

Homs ha afirmat que l'acord amb ERC sobre els passos a seguir fixen, com ja estava previst, un termini màxim de 18 mesos. "Som aquí; el que no farem és aplicar la idea que no fem avui el que pots fer demà", ha afirmat Homs. Així ha negat, doncs, que s'hagi pactat amb ERC un període directament més breu per accedir a la independència si la candidatura secessionista guanya els comicis del 27-S.