EL TAULER CATALÀ

Homs confirma que Mas va proposar a ERC anar junts a les generals

El conseller de Presidència explica que el president li va dir a Junqueras: "¿Això ho fem combinat ara i a les generals o ho decidim més endavant?"

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha confirmat que Artur Mas va proposar a Oriol Junqueras que CDC i ERC pactessin, com a CatalunyaCatalunya, una llista conjunta per a les eleccions generalstal com explica aquest divendres EL PERIÓDICO. Tot i així, Homs afirma no saber d'on ha sortit la informació. "No sé d'on treuen aquest tipus de coses, jo hi era present. I el president va dir: 'Escolteu: ¿això ho fem combinat ara i a les generals o ho decidim més endavant?', i Oriol Junqueras va respondre que 'més endavant, doncs d'acord", ha explicat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha evitat, en declaracions a 'El món a RAC1', apostar per la unitat d'acció de cara a les generals. El coordinador general de CDC, Josep Rull, s'ha limitat, en la mateixa emissora, a afirmar que s'ha de buscar la millor opció per a cada cas.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha eludit també pronunciar-se sobre aquesta afirmació: "No ens perdem pels boscos d'altres temes". "A mesura que avancem etapes, les coses s'aniran fent", ha afegit. "La millor opció serà la que acabarà sortint, com més mostrem que estem junts i anem junts, millor", ha subratllat la número tres de la llista unitària, Muriel Casals. La fins ara presidenta d'Òmnium Cultural ha dit, això sí, que li fa "gràcia" la proposta, encara que "ja ho decidiran".