Una noia respon a les declaracions de Punset sobre la llengua

En el vídeo assegura que el principal problema del poble valencià sempre ha sigut gent com la portaveu de C's

Una jove valenciana contesta a les polèmiques declaracions de Carolina Punset (C’s) sobre la llengua valenciana. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
LAIA PIÑOL MEJIAS / BARCELONA

Carolina Punset, portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, va desfermar la polèmica entre els joves valencians arran d'unes controvertides declaracions realitzades en el debat d'investidura. Segons Punset, la immersió lingüística els tornaria al poblet, ja que qui no pugui pagar-se una educació pública haurà d'aprendre l'espanyol "per osmosi". I sense espanyol, "no hi ha futur".

Una noia de Pedreguer (País Valencià) ha difós un vídeo a la xarxa amb l'objectiu de demostrar a Punset que la gent que parla valencià "no és inferior, ni de poble". Ella mateixa assegura que no li falta feina i que, a més, parla quatre idiomes havent estudiat en un col·legi públic que ensenyava en aquesta llengua "tan poc útil" per tenir futur. Afegeix, que el valencià es respira al carrer, en la seva cultura i en la seva història. I que si segueix viu és perquè el poble valencià també ho està, malgrat la representació de polítics com Punset.