COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Nart va regularitzar el seu compte a Suïssa després de detectar-la el jutge del 'cas Millet'

En els documents del saquejador del Palau de la Música hi va aparèixer una transferència per error al fons de l'eurodiputat

Javier Nart, al Parlament.

Javier Nart, al Parlament. / EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Javier Nart va regularitzar el compte a Suïssa que va heretar del seu pare quan el jutge del 'cas Millet' va detectar l'existència d'aquests fons, a mitjans del 2010. Així ho han confirmat aquest dilluns a EL PERIÓDICO fonts jurídiques després que en la seva compareixença en la 'comissió Pujol''eurodiputat de Ciutadans hagi evitat aclarir als diputats la data exacta en què va legalitzar el compte.

El pare de Nart, que era notari a Bilbao, va obrir aquell compte a Suïssa per escapar-se de l'extorsió d'ETA, que el tenia amenaçat de mort per negar-se a pagar, cosa que li va fer plantejar-se abandonar Espanya. La relació amb el 'cas Millet' és la següent: tant Nart com el saquejador confés del Palau de la Música tenien cada un un fons obert en la Societé Generale Private Bank i, per error, es va fer una transferència de 31.900 euros del compte de Fèlix Millet al del dirigent de Ciutadans (que aleshores encara no tenia cap càrrec polític).

Notícies relacionades

Així l'hi va explicar el mateix Nart al jutge del cas, davant qui va comparèixer com a testimoni. "Hi vaig entrar com a testimoni i en vaig sortir com a testimoni", ha recalcat el mateix eurodiputat a la Cambra catalana. "Està tot regularitzat, repatriat i legalitzat (...) Ni la Hisenda foral basca ni la Hisenda espanyola em van obrir cap expedient ni em van imposar cap sanció", ha reiterat. També ha subratllat que no va operar amb aquell compte.

Tot i defensar que està demostrat que no va cometre cap frau fiscal, tots els diputats (tret dels del seu partit) li han recriminat a Nart que doni "lliçons de moral" quan aquells diners a Suïssa els va heretar el 1997 i no els va regularitzar fins molt temps després.