COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ AL PARLAMENT

L'advocat Piqué Vidal justifica la deixa de Pujol i només hi veu inconvenients "ètics"

El lletrat, condemnat el 2005 per extorsionar empresaris, dóna credibilitat a la versió de l'expresident

Joan Piqué Vidal, davant la comissió d’investigació del ’cas Pujol’.

Joan Piqué Vidal, davant la comissió d’investigació del ’cas Pujol’.

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

L'advocat Joan Piqué Vidal, condemnat el 2005 a set anys de presó per extorsionar a empresaris amb el jutge Lluís Pascual Estevill, ha justificat aquest dilluns que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol tingués un "raconet" a l'estranger, encara que creu que tenir diners fora d'Espanya "èticament no està bé". Piqué Vidal va exercir la defensa en el 'cas Banca Catalana', en què va estar implicat el mateix expresident.

Notícies relacionades

En la seva intervenció davant la comissió d'investigació del Parlament sobre el 'cas Pujol', el lletrat ha assegurat que creu la versió del fundador de CDC que els diners que durant anys va mantenir ocults a l'estranger procedeixen d'una herència paterna. En resposta al diputat del PP Santi Rodríguez, Piqué Vidal ha al·legat que els nascuts com ell abans de 1936, quan es va iniciar la guerra civil espanyola, han passat "períodes de por", per la qual cosa sempre ha justificat que la gent tingués "un raconet" a l'estranger per si les coses es torçaven a Espanya.

"Una altra cosa és l'origen dels diners. Jo sempre he tingut molta fe en la presumpció d'innocència. Si Pujol diu que és una herència del seu pare, jo m'ho he de creure. ¡Quina pena per a la seva imatge, però aquests diners eren allà, no els hi va portar ell!", ha indicat Piqué Vidal, que ha reconegut que "èticament no està bé" ocultar diners a l'estranger, i considera que l'expresident de la Generalitat els hauria d'haver regularitzat i pagar els impostos corresponents, si bé també creu la versió de Pujol que si no ho va fer va ser perquè no va tenir l'ocasió.