Javier Nart no aclareix quan va regularitzar el compte a Suïssa que va heretar del seu pare

L'eurodiputat de Ciutadans reitera que el fons, que es va fer públic a l'esclatar el 'cas Millet', es va obrir per fugir de l'extorsió d'ETA

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Javier Nart, eurodiputat de Ciutadans, ha explicat aquest dilluns davant la 'comissió Pujol' que el compte que el seu pare va obrir a Suïssa va ser per evitar l'extorsió d'ETA, que el tenia amenaçat de mort i li reclamava set milions de pessetes. Nart també ha relatat que aquells fons es van vincular erròniament als de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, com així ho va entendre el jutge del cas, que no l'ha imputat i el manté només com a testimoni. No obstant, no ha aclarit quan va regularitzar aquells diners.

Notícies relacionades

A les preguntes d'Oriol Amorós (ERC), Nart ha comentat que ell va heretar aquell compte al morir el seu pare i que el va declarar a les autoritats espanyoles i el va repatriar. No obstant --inquirit també per Jordi Terrades (PSC)--, el dirigent de Ciutadans no ha volgut especificar la data exacta en què els diners van quedar ancorats definitivament a Espanya. Sí que ha afirmat que el seu pare va obrir el compte a Suïssa perquè es va arribar a plantejar sortir d'Espanya davant les amenaces de la banda terrorista.

Encara que Amorós ha recordat a Nart que va heretar el compte el 1997 i que el 2008 aquest seguia obert, l'eurodiputat s'ha limitat a respondre que no contestaria a "preguntes d'inspectors d'Hisenda" i que tant la Hisenda foral basca com la Hisenda de l'Estat saben les dates amb exactitud i que en cap cas l'han acusat de frau ni li han obert mai cap expedient. Els diputats li han respost que una cosa és que no hi hagi delicte, i una altra, que hi hagi actituds moralment reprovables i més quan els que les cometen van donant lliçons.