un únic canvi governamental

Rajoy substitueix Wert per Méndez de Vigo

El fins ara secretari d'Estat per a la UE prendrà possessió aquesta tarda

L'exministre havia demanat al president sortir del Govern per marxar a l'OCDE

Sobre aquestes línies, José Ignacio Wert. A dalt, Íñigo Méndez de Vigo.

Sobre aquestes línies, José Ignacio Wert. A dalt, Íñigo Méndez de Vigo. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / MADRID

Amb un agraïment públic per la «tasca realitzada» al capdavant del departament i, singularment, per la seva «determinació» a l'hora d'elaborar la polèmica llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) -la norma que va sembrar la polèmica a Catalunya pel lloc al qual relegava el català i que va posar en peu de guerra moltes altres comunitats autònomes- va acomiadar Rajoy ahir a la nit el seu polèmic ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert.

Eren les 10 de la nit quan la Moncloa va fer públic un comunicat en què s'anunciava, sense gaires detalls, que Wert passava a ser substituït pel fins ara secretari d'Estat espanyol davant la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo. Es va donar la circumstància que quan l'Executiu va decidir difondre aquesta notícia, Méndez de Vigo estava precisament amb Rajoy, atès que tots dos estaven participant a Brussel·les en la cimera de caps d'Estat i de Govern que, entre altres coses, estava abordant el futur de Grècia al si d'Europa. Serà avui a la tarda quan prengui possessió del seu càrrec, quan finalitzi el consell europeu i la delegació espanyola torni a Madrid.

Des de Brussel·les, Méndez de Vigo va dir que és «un gran honor» per a ell i «una prova de confiança» de Rajoy la seva designació com a ministre, informa Rosa M. Sánchez.

Notícies relacionades

Wert li va demanar al president ja fa setmanes el seu aval per ser designat ambaixador a l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE). La que va ser número dos del Ministeri d'Educació, i és parella sentimental del ja exministre, Montserrat Gomendio, ha sigut designada directora general d'aquest organisme internacional.

¿CRISI GOVERNAMENTAL? / La substitució de Wert sembla ser l'únic canvi que Rajoy portarà a terme al Govern, malgrat el fiasco del PP del 24-M. El nou titular d'Educació haurà de fer front a l'anunci fet per les comunitats autònomes amb nous governs -a més a més de Catalunya- que boicotejaran la LOMCE aprofitant el nou mapa polític.