L'EQUIP SOCIALISTA

Sánchez recupera Jordi Sevilla

1
Es llegeix en minuts

Ja en plena precampanya després d'haver sigut proclamat diumenge passat candidat del PSOE durant un acte allunyat dels usos del partit, Pedro Sánchez comença a formar el que el seu entorn denomina el «govern en l'ombra». En el grup que elaborarà el programa electoral dels socialistes per a les generals de novembre destaca Jordi Sevilla, que va ser ministre d'Administracions Públiques en la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. Sevilla abandonarà el sector privat per abocar-se a aquesta nova tasca, de la qual també formarà part, a l'àrea sanitària, Rafael Bengoa, que va estar en l'equip del president nord-americà Barack Obama.

Notícies relacionades

Mentrestant, les reaccions a l'ús per part de Sánchez d'una gegant bandera espanyola durant el seu primer acte com a cap de llista es van multiplicar ahir. Al líder del PSC, Miquel Iceta, no el va incomodar la presència de la rojigualda a l'escenari. En una entrevista a Onda Cero, Iceta, amb ironia, va dir que està acostumat a les ensenyes perquè a Catalunya «hi ha un ús i abús molt notable de banderes, algunes d'espanyoles però la immensa majoria senyeres i moltes estelades».

També es va pronunciar el president del Govern, Mariano Rajoy, per retreure a Sánchez que pacti amb «populistes, radicals, extremistes i independentistes» per desbancar el PP mentre fa ostentació de la rojigualda. Un argument molt similar va utilitzar el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que es va arrogar l'èxit del canvi del PSOE en la seva relació amb els símbols. El número dos de Podem, Íñigo Errejón, per la seva part, va avisar de la «contradicció» entre apostar pel «canvi» i «competir amb el PP per la mida de la bandera».