Jordi Ciuraneta, nou conseller d'Agricultura

El nou membre del Govern acredita una dilatada experiència com a empresari del sector agrari i ramader

Jordi Ciuraneta.

Jordi Ciuraneta.

1
Es llegeix en minuts

Jordi Ciuraneta és el nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. Assumeix durant uns quants mesos la màxima responsabilitat d'un àmbit de marcada influència política en l'àrea rural i que tendeix a modelar el sentit dels vots fora del bastió barceloní. Segons consigna la seva fitxa de diputat de CiU al Parlament, actualment és president d'Agrofoods & Agroalimentari Commerce, vocal d'Oliers, administrador de Ciuporc i de Cimar i secretari del consell d'administració d'Ingal Energías Renovables i Total Fodds

Notícies relacionades

Ciuraneta va néixer a Sabadell el 30 de maig de 1964 i manté acreditada experiència en un sector del qual és empresari agrari i ramader. Diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per Esade, va ser president de Copaga, president del Consell Sectorial del Porcí de CCAE (Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya), membre del COPA-COGECA (Confederació de Cooperatives de la UE) i assessor en matèria de porcí del Consell Consultiu de la UE. Ha sigut vicepresident i responsable de ramaderia de la FCAC del 2000 al 2008.

Des del 1989 milita a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) el 1989. Tinent d'Alcalde de la Palma d'Ebre de 1991 fins al 2007, va saltar a la política autonòmica passant pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l'Executiva de CDC des del 2007. Va ser assessor d'Artur Mas en temes d'agricultura entre el 2011 i el 2012, abans de convertir-se en director general de pesca (2012-2014).