Artur Mas: "Tenim un Govern 100% cohesionat amb el 'sí-sí'"

El president destaca l'especial rellevància que atorga a la justícia social amb el nomenament de Neus Munté com a vicepresidenta i portaveu

El president Artur Mas, flanquejat pels nous consellers Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Borràs i Jordi Ciuraneta, aquest dilluns, durant la presa de possessió.

El president Artur Mas, flanquejat pels nous consellers Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Borràs i Jordi Ciuraneta, aquest dilluns, durant la presa de possessió. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Artur Mas ha tancat aquest dilluns oficialment la porta a 37 anys d'història en comú amb Unió i ha girat full amb la mirada posada en el 27-S. En la presa de possessió dels nous membres de l'Executiu català, el president de la Generalitat ha afirmat que ara, sense els democristians, compta "amb un Govern al 100% cohesionat amb l'objectiu final, amb la independència o el 'sí-sí'", segons els paràmetres del 9-N. No en va es tracta del primer Executiu monocolor de CDC.

La missió de Meritxell Borràs (nova titular de Governació), de Jordi Jané (d'Interior) i Jaume Ciuraneta (d'Agricultura) és, com la de la resta de l'Executiu, segons Mas, "garantir que els catalans puguin pronunciar-se" en les eleccions plebiscitàries del 27-S i, alhora, "atendre el dia a dia del conjunt de la població catalana". Per a tot això, Mas ha exclamat: "¡Que tinguem sort i encerts!".

Notícies relacionades

Mas ha destacat especialment el nou paper que assumeix la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que passa ara a ser, a més, vicepresidenta portaveu de l'Executiu. Així, ha detallat, no es tracta només de la promoció d'una persona, sinó també del departament que desenvolupa: "Hem volgut situar la justícia social en el frontispici de la màxima rellevància del Govern de Catalunya", ha dit.

Pel que fa al comiat dels consellers d'Unió, Mas ha tingut paraules afectuoses per a tots ells i, en especial, per a la ja exvicepresdenta Joana Ortega. "En moments convulsos (en referència a la prèvia del 9-N), quan totes les bateries disparaven contra nosaltres, ella va tenir el coratge i el cap fred de fer les coses com s'havien de fer".