EL DILEMA NACIONALISTA

Mas a Duran: "No hi ha hagut cap ultimàtum"

El president subratlla que la ruptura amb Unió demostra que "les coses van molt seriosament" pel que fa a la construcció d'un Estat propi

Artur Mas, durant el seu discurs a Molins de Rei, aquest dissabte.

Artur Mas, durant el seu discurs a Molins de Rei, aquest dissabte. / TWITTER / CDC

1
Es llegeix en minuts
PILAR GARCÍA / MOLINS DE REI

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost a les crítiques del seu fins ara soci, Josep Antoni Duran Lleida, sobre les "formes inacceptables" de CDC que, per part del seu partit, "no hi ha hagut cap ultimàtum". En l'inici de la seva campanya en un acte a Molins de Rei, Mas ha dit que no acull amb "satisfacció" la ruptura amb Unió després de 37 anys junts, però que, després del 24-M, es va demanar als democristians una "posició explícita" respecte al procés que ja han expressat en la seva consulta interna i que s'allunya del full de ruta convergent.

Mas ha escollit Molins de Rei per donar el tret de sortida a la campanya 'Benvinguts al futur', amb què CDC portarà el seu missatge a diferents poblacions catalanes per intentar que cali la seva aposta independentista que aspira a defensar el 27-S amb una llista transversal oberta a la societat civil.

Segons Mas, les friccions amb els democristians no tenen res a veure amb "les formes", que ha criticat Unió, sinó amb "un tema de fons" que els fins ara socis de federació no comparteixen.

Notícies relacionades

La ruptura amb Unió demostra, ha dit, que "les coses van molt de veritat". "Aquí no estem per romanços --ha emfatitzat--. S'ha posat la directa i les conseqüències són les que són". En la posició de "jugar-se-la", ha dit, CDC ha portat "fins al límit" el 'sí-sí', fins al punt que s'ha trencat, després de 37 anys, ha recordat, "una fórmula electoral que era CiU i que havia tingut èxits importants al país". "Ens l'hem jugat al 100%, ha subratllat.

"El país no pot anar cap endavant si no queda resolt en l'únic lloc on es pot, a les urnes", ha proclamat Mas, que, a l'arribar a la sala del Foment Cultural i Artístic, gairebé plena, ha sigut rebut amb una gran ovació i aplaudiments al crit de: "¡In-inde-independència!".