ENRENOU A LA XARXA AQUEST CAP DE SETMANA

Carmena reflexionarà "amb temperància" abans de decidir si cessa Zapata pels seus tuits ofensius

Un cas diferent és el de Soto, regidor que va escriure a la xarxa com "un activista vinculat a processos d'indignació"

El regidor de Cultura i Esport madrileny, Guillermo Zapata.

El regidor de Cultura i Esport madrileny, Guillermo Zapata. / TWITTER

2
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, no descarta cessar el regidor de Cultura i Esport, Guillermo Zapata, amb qui parlarà aquest dilluns per reflexionar "amb temperància" sobre el que farà amb ell. També ha destacat que el perdó d'un representant polític implica "assumir la crítica i potser la dimissió".

"He de parlar amb Guillermo i reflexionar sobre el que he de fer", va assenyalar la primera regidora diumenge a la nit en una entrevista a La Sexta. I va explicar que el regidor li ha detallat que els tuits que han generat la polèmica i han portat l'oposició en ple a demanar la seva dimissió responen a un debat sobre humor negre.

"Potser ho tindrà clar", ha llançat la primera regidora, que ha assegurat que pren les decisions amb "temperància". El futur de Zapata com a regidor de Cultura el meditarà i ho farà parlant aquest dilluns amb el seu equip. "Demà (per avui) parlarem amb tothom i prendré decisions. No, no ho descarto (sobre cessar-lo)", ha afegit.

HUMOR NEGRE

Carmena ha confessat que li genera "inquietud" l'humor negre que pot generar dolor i violència en la societat i, sobretot, que aquesta qüestió estigui protagonitzada per la persona en qui havia confiat la cultura de la ciutat.

L'alcaldessa ha afegit que Guillermo Zapata s'ha dirigit al pare de Marta del Castillo, sobre qui també va escriure un tuit. "El primer que ha fet ha sigut demanar perdó. Aquesta primera actitud de demanar perdó és important, no és suficient però sí important. He de parlar més amb ell i valorar què significa que en el passat tingués aquesta actitud", ha declarat la regidora.

EL CAS DE PABLO SOTO

Una situació diferent és la del regidor de l'àrea de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto, que també va escriure tuits ofensius, per exemple, contra l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón. "El cas de Pablo és diferent. Ell està absolutament penedit, ha demanat perdó i insistirà a demanar perdó", ha defensat.

Notícies relacionades

Manuela Carmena ha assenyalat que aquests tuits els va escriure "fa tres o quatre anys quan era un activista vinculat a processos d'indignació, relacionats amb el fet de no veure sortida política". L'alcaldessa ha remarcat que Soto "ha canviat", i ho sap perquè el coneix, i que "ha demanat perdó i demanarà poder explicar i dir a la societat espanyola com ha evolucionat en el seu plantejament polític".

"Era una persona jove, amb un passat per la desesperació que va generar el 15-M", ha subratllat, i ha afegit que "és molt diferent el que significa un passat, i les persones poden canviar". Segons ella, és "un gran èxit de la política espanyola aconseguir que arribin a les institucions persones que en un moment determinat se sentien lluny d'ella".