comissió pujol

Manuel Bustos sosté que el 'cas Mercuri' s'ha magnificat

L'exalcalde de Sabadell diu que l''establishment' vol enfonsar-lo políticament

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

"Interpretacions esbiaixades", filtracions interessades, maneres de parlar, males interpretaciones… L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha defensat aquest dilluns la seva innocència al voltant del 'cas Mercuri''cas Mercuri' -pel qual està imputat en nou causes, una d'elles per tràfic d'influències a Montcada i Reixac- al·legant al Parlament que la investigació s'ha "magnificat" i s'ha fonamentat en una corrupció urbanística amb la qual ell no ha tingut res a veure. Ha assegurat que mai va cobrar comissions i ha considerat "desproporcionat" que s'imputessin diversos alcaldes per rebre com a regal un rellotge valorat en 200 euros per part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Ha sostingut, a més, que veu una mà negra de l''establishment' que, en la seva opinió, mai ha arribat a acceptar que "una persona de fora de Catalunya" aconseguís l'alcaldia.

Com ha fet amb el seu germà Francisco, el diputat d'ERC Oriol Amorós ha retret a Bustos l'enxufisme que va aplicar durant els seus mandats i la seva connivència amb el regidor del PPC Jordi Soriano per portar a terme els negocis il·legals amb empresaris. L'exalcalde ha intentat marcar distàncies amb aquell regidor (malgrat que Amorós li ha recordat que li muntava fins i tot els mítings) i ha insistit que la investigació es basa especialment en la punxada d'unes converses telefòniques que poden portar a moltes interpretacions. Bustos ja ha sigut condemnat amb el seu germà a un any i quatre mesos de presó per un cas de tràfic d'influències a Montcada i Reixac.

Notícies relacionades

L'únic mal comportament que ha admès l'exregidor vallesà ha sigut carregar a la FMC algunes factures de dinars ("ja he dit que si he de pagar-les les pagaré") i un conflicte amb una multa de trànsit al seu fill en què ell va intercedir. D'altra banda, ha explicat que potser l''estil Bustos', amb "sortides de to", actuacions "extravertides", i "molta proximitat" al ciutadà és potser el culpable que a les converses intervingudes per la policia es puguin malinterpretar algunes de les seves afirmacions. 

Bustos ha explicat en la seva declaració davant la comissió que en una ocasió "sí" que va ser conscient que li estaven gravant converses telefòniques, i per això va protestar davant el llavors conseller Felip Puig i va demanar que fessin una escombrada a casa seva per detectar micròfons.