ELECCIONS MUNICIPALS

Els sondejos electorals de ciutats d'EL PERIÓDICO, al detall i en obert

Barcelona mostra la disputa més clara mentre que els aspirants a la reelecció a Girona, Tarragona, Lleida, Santa Coloma, Badalona i l'Hospitalet tenen un còmode avantatge

2
Es llegeix en minuts

Les enquestes de les eleccions municipals a BarcelonaGironaLleidaTarragonaSanta Coloma de GramenetBadalona l'Hospitalet de Llobregat, publicades la setmana passada a EL PERIÓDICO, apareixen ara al detall i en obert en un exercici de transparència. EL PERIÓDICO publica la base de dades i les tabulacions dels baròmetres polítics del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) d'aquest maig. Com ja és tradició, i per contribuir a la transparència de les enquestes publicades al diari, EL PERIÓDICO difon les dades del sondeig al complet i en obert. Aquestes són les dades i també les tabulacions dels sondejos en format PDF.

BARCELONA

L'alcalde de BarcelonaXavier Trias, aguanta. El candidat de CiU guanyaria les eleccions municipals davant Ada Colau, de Barcelona en Comú (BC). No és una victòria còmoda, al contrari. A més, confirma la fragmentació del vot amb fins a quatre grups (PSC, PP, Ciutadans i ERC) que els segueixen amb una representació molt similar.

LLEIDA

L'alcalde de LleidaÀngel Ros, tornarà a guanyar en les seves terceres eleccions com a cap de llista, encara que patirà el que es podria qualificar d'una dolça pèrdua de la majoria absoluta. Passarà de 15 a 11 o 12 regidors dels 27 en joc, però disposarà de molt de marge de maniobra per a fer pactes, tant estables com ocasionals. El PSC podria teixir aliances fins amb quatre forces (CiU, PPC, ERC i Ciutadans) i és molt improbable que es produeixin acords de govern que deixin al marge els socialistes.

TARRAGONA

L'alcalde de TarragonaJosep Fèlix Ballesteros, del PSC, tornarà a guanyar el 24-M i la seva majoria es veurà erosionada, però en aquest cas no haurà de patir tant per assegurar-se l'alcaldia perquè la fragmentació de l'oposició faria complicats qualsevol dels possibles pactes alternatius.

SANTA COLOMA DE GRAMENET 

L'alcaldessa de Santa Coloma de GramenetNúria Parlon, va camí d'aconseguir l'impossible, una majoria absoluta per al PSC, una gesta notable perquè a la ciutat el socialisme català va afrontar un dels seus escàndols de corrupció més vergonyosos l'any 2009, quan el llavors alcalde, Bartomeu Muñoz, va ser detingut per la Guàrdia Civil. Parlon, hereva d'aquella ruïna, va perdre el 2011 la majoria absoluta, com era previsible, i va veure com entraven a l'hemicicle municipal dues forces inesperades, Gent de Gramenet (una mena de Podem abans de l'era de Pablo Iglesias) i, el que més va inquietar llavors, la xenòfoba Plataforma per Catalunya.

BADALONA

Xavier García Albiol va guanyar les eleccions municipals del 2011 amb el vent en popa que llavors inflava les veles electorals del PP a tot Espanya. Quatre anys després, amb el seu partit traient aigua per alentir l'enfonsament, l'alcalde de Badalona, que en les seves tanques de campanya ha prescindit de les sigles del PP, es disposa no solament a revalidar la seva victòria, sinó a més a ampliar-la. La llista dels populars a la tercera ciutat de Catalunya podria pujar dels seus actuals 11 regidors a 12 o 13, segons l'enquesta del GESOP.

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Núria Marín passarà sense sobresalts la revàlida electoral del 24-M a l'Hospitalet. Es quedarà a dos regidors de la majoria absoluta, cap novetat, doncs, per al PSC, que ja el 2011 no va poder superar aquest llistó dels 14 regidors. L'enquesta d'EL PERIÓDICO atorga 12 regidors als socialistes en les eleccions de diumenge i preveu que ICV-EUiA mantingui els dos representants que ja va obtenir fa quatre anys. Així doncs, una simple repetició de l'acord de govern actual garantiria a Marín un altre mandat. Ciutadans pot ser la segona força política de l'Hospitalet, però molt lluny del que aspiren els seus dirigents.

TOTES LES DADES I TABULACIONS

BARCELONA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_1_Municipals2015EP_Barcelona_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_1_Municipals2015EP_Barcelona_Dades.rar

GIRONA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_2_Municipals2015EP_Girona_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_2_Municipals2015EP_Girona_Dades.rar

LLEIDA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_3_Municipals2015EP_Lleida_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_3_Municipals2015EP_Lleida_Dades.rar

TARRAGONA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_4_Municipals2015EP_Tarragona_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_4_Municipals2015EP_Tarragona_Dades.rar

SANTA COLOMA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_5_Municipals2015EP_SantaColomaG_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_5_Municipals2015EP_SantaColomaG_Dades.rar

BADALONA

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_6_Municipals2015EP_Badalona_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_6_Municipals2015EP_Badalona_Dades.rar

HOSPITALET

Notícies relacionades

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_7_Municipals2015EP_L'Hospitalet_Tabulacions.pdf

https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/gesop/801_7_Municipals2015EP_L'Hospitalet_Dades.rar