PROPOSTA DE RECENTRALITZACIÓ

Les claus del programa electoral de Podem

La dació en pagament amb caràcter retroactiu i elevar els impostos a qui cobri més de 50.000 euros a l'any, les propostes més rellevants

1
Es llegeix en minuts

A continuació, les claus del programa electoral de Podem, que dóna prioritat als objectius redistributius i el suport a les polítiques del benestar, en el que s'ha denominat "pla de rescat ciutadà", amb la sanitat i l'educació com a pilars bàsics de l'acció de govern, juntament amb la lluita contra la corrupció. 

PATRIMONI, SUCCESSIONS I DONACIONS

Podem planteja recuperar l'impost sobre el patrimoni si està derogat (com passa en algunes comunitats autònomes) i reduir el mínim exempt a 400.000 euros dels 700.000 actuals. Anul·larà les bonificacions dels impostos de successions i donacions. Podem emfatitza especialment que és necessari evitar la competència fiscal i uniformitzar les polítiques fiscals. En la pràctica, aquest objectiu ha sigut interpretat com un impuls centralitzador oposat clarament a les demandes independentistes. 

CANVIS EN L'IRPF

Rebaixarà els tipus mínims per a les rendes inferiors a 25.000 euros, suavitzarà els tipus entre 25.000 i 50.000 euros i augmentarà els de les rendes que superin els 50.000 euros. L'objectiu és intensificar la progressivitat del tram autonòmic per evitar salts dràstics en els tipus marginals. 

IMPOSTOS VERDS

Crearà impostos per gravar la contaminació, les activitats d'alt risc ambiental i les bosses de plàstic d'un sol ús. També aprovarà una ecotaxa per als establiments turístics.

CONTRA ELS DESNONAMENTS

Notícies relacionades

Aprovació de la dació en pagament retroactiva i càstig a les persones o entitats amb més 10 vivendes buides que no les vulguin llogar. En aquest cas, hi haurà "una cessió obligatòria temporal" al Govern.

LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ

Obligarà els diputats autonòmics i els càrrecs de lliure designació a fer una declaració mensual dels diners que gasten. Prohibirà per llei les portes giratòries i regularà els 'lobbies'.