UPD expulsa del partit dos eurodiputats crítics i els exigeix l'escó

El partit magenta acusa Enrique Calvet i Fernando Maura d'"oberta rebel·lia" i de votar habitualment amb Ciutadans

2
Es llegeix en minuts

UPD ha expulsat aquest dimecres de les seves files els eurodiputats Enrique Calvet Fernando Maura i els ha reclamat que renunciïn al seu escó al Parlament de Brussel·les. Segons ha argumentat el partit magenta, tots dos han incorregut en un "constant i públic desprestigi del partit, dels seus afiliats i càrrecs públics".

"Tenen l'obligació de tornar al partit la representació institucional que ostenten en nom d'aquest", defensa la força liderada per Rosa Díez en la resolució per la qual el consell de direcció acorda l'expulsió dels dos eurodiputats, que assegura que així està establert en els estatuts del partit, als quals es van adherir en el seu moment.

Segons UPD, tots dos han participat en "reiterats actes de propaganda a favor d'un altre partit polític", en al·lusió a Ciutadans, i a més s'han negat a "rendir comptes de les seves despeses i a complir amb les normes de transparència aprovades internament".

Així mateix, el consell de direcció destaca l'"oberta rebel·lia" de tots dos a l'hora d'acatar les normes de funcionament de la delegació europea d'UPD, així com l'"absència d'interès en la coordinació d'aquesta", a més de votar habitualment amb Ciutadans.

UPD va suspendre cautelarment Calvet i Maura en plena Setmana Santa i els va donar un termini per al·legar arguments en la seva defensa, però només el primer ho va fer. Després d'estudiar aquestes al·legacions, el consell de direcció de la força magenta manté que segueixen existint suficients motius per expulsar del partit els dos eurodiputats. Ara, tots dos podrien recórrer la decisió a la comissió de garanties del partit.

DE CIUTADANS A UPD I VICEVERSA

Calvet feia mesos que atacava Rosa Díez i el seu nucli més pròxim, molt abans de convertir-se en eurodiputat al substituir Francisco Sosa Wagnerque va deixar el seu escó i el partit l'octubre passat després de  mantenir una dura disputa amb la direcció per plantejar la seva idea de pactar amb Ciutadans.

Calvet, que va sortir de Ciutadans per enrolar-se en UPD, ha tornat a acostar-se a aquest partit, encara que no ha fet encara cap moviment concret.

A través d'un comunicat, ha afirmat que considera "injusta i no fonamentada" la decisió d'expulsar-lo i no descarta la via judicial ordinària per "plantar cara" a aquesta resolució.

Igual que va fer fa unes setmanes el seu company Fernando Maura, Calvet seguirà treballant com a eurodiputat independent en el grup parlamentari ALDE, on està inscrit el partit magenta.

Notícies relacionades

Maura, que ha portat les seves crítiques a la direcció de manera molt més discreta que Calvet, sí que ha sigut vist en actes públics amb  Albert Rivera i ha defensat clarament el pacte electoral amb Ciutadans.

Aquestes dues expulsions queden una mica al marge de la crisi interna del partit perquè representen una discrepància que ha sigut sempre ignorada pel sector crític que es va fer visible amb la debacle d'UPD a Andalusia i que mesurarà les seves forces amb la direcció actual en el congrés extraordinari de juliol.

Temes:

UPD