Montoro veu positiva l'amnistia fiscal de Grècia com a "mesura excepcional"

El ministre d'Hisenda es queixa que l'oposició "ha agafat una dèria" amb ell

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a l’arribar al Congrés.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a l’arribar al Congrés. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha manifestat aquest dimecres el seu suport a la decisió del Govern grec d'elaborar una llei que desenvolupi una Govern grec amnistia fiscal per permetre als ciutadans grecs declarar el diner opac que tenen a l'estranger sense multes i amb un gravamen reduït. Montoro considera que l'amnistia que prepara l'equip d'Alexis Tsipras és positiva perquè és "una mesura excepcional per a un temps excepcional" i ha recordat que, a Espanya, aquesta regulació va permetre que afloressin 124.000 milions d'euros que no estaven regularitzats quan el PP va arribar al Govern.

A ningú se li escapa que la decisió del Govern de Syriza pot desarticular bona part de les crítiques que partits afins al de Tsipras, com Podem, fan a l'amnistia que el PP va aprovar a Espanya el 2013, i que aporta, a més, arguments al PSOE per carregar contra els de Pablo Iglesias en la precampanya electoral.

Notícies relacionades

Les declaracions del titular d'Hisenda, al passadís del Congrés dels Diputats, s'han produït a penes uns minuts després que el partit socialista li hagués llançat quatre preguntes referents a la polèmica produïda a l'entorn de la negativa de l'Executiu a fer pública la llista d'amnistiats a Espanya. Davant les crítiques, Montoro ha tornat a defensar la seva gestió i a explicar que considera injustificats els atacs. "Com els nens petits, han agafat una dèria amb la meva modesta persona, amb el ministre dels números", ha dit al diputat socialista Pedro Saura, i ha insistit: "No és que no me'n vulgui anar, és que vostès no em deixen".

Montoro ha afrontat les quatre preguntes que el grup socialista li ha fet en la sessió de control defensant la gestió del Govern i recriminant al principal partit de l'oposició que no valori "que avui Espanya està creixent i creant llocs de treball al capdavant de la UE". Montoro ha assegurat que ara hi ha més eficàcia en la lluita contra el frau i ha criticat als socialistes que quan Elena Salgado i Pedro Solbes --exministres econòmics del PSOE-- eren al Govern no es descobria "ni un sol patrimoni fora d'Espanya".