EL POLS SOBIRANISTA

Mas qualifica de "vergonya democràtica" que el Govern demani el cessament de Viver Pi-Sunyer

El president afirma que no té intenció de suprimir el càrrec de comissionat per a la transició nacional i es declara "literalment escandalitzat" per la decisió del Consell de Ministres

Artur Mas parla amb Joana Ortega, durant la reunió del Govern del dimarts 21 d’abril.

Artur Mas parla amb Joana Ortega, durant la reunió del Govern del dimarts 21 d’abril. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que és una "vergonya democràtica" la petició del Govern central perquè cessi el comissionat per a la transició nacionalCarles Viver Pi-Sunyer. En una entrevista al Punt-Avui TV avançada aquest dimecres al diari (aquesta nit s'emetrà íntegra), Mas es declara "literalment escandalitzat" per la decisió del Consell de Ministres de divendres passat, que el va instar a cessar Viver Pi-Sunyer abans de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

El president qualifica aquesta petició d'acte de "vergonya democràtica" i subratlla que no té intenció de demanar al comissionat que cessi en el seu càrrec. Viver Pi-Sunyer va ser nomenat comissionat el mes de febrer passat i entre les seves principals tasques hi ha la redacció d'una constitució catalana abans dels comicis del 27 de setembre.

Notícies relacionades

CRÍTIQUES AL MINISTRE DE L'INTERIOR

Durant l'entrevista, Mas també fa crítiques al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui li retreu que vinculi l'independentisme amb el gihadisme. "Un ministre de l'Interior no ha de jugar amb foc, perquè ell és el responsable de tranquil·litzar i no d'excitar els ànims i provocar. És reprovable el que ha fet", ha afirmat.