ACTE DE PARTIT

Trias ven la projecció internacional de Barcelona

El candidat de CiU presenta un nou vídeo de precampanya en què destaca el lideratge de la capital

Trias ven la projecció internacional de Barcelona en un nou vídeo de precampanya. / periodico

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest diumenge un nou vídeo de precampanya en què posa l'accent en la projecció internacional que ha imprès durant el seu mandat. Amb l'eslògan "Barcelona, capital de Catalunya. Barcelona, una capital del món", l'espot combina les imatges del 4 d'octubre, quan els alcaldes catalans van travessar la plaça de Sant Jaume per entregar les 920 mocions de suport a la consulta del 9 de novembre al president de la Generalitat, amb diferents actes internacionals protagonitzats per l'alcalde Trias.

"En aquest vídeo es resumeix com hem impulsat la capitalitat de Barcelona a Catalunya i al món", ha resumit Trias en un acte al centre cívic de Vil·la Florida, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, acompanyat per la majoria del seu equip de Govern, que repeteixen gairebé totalment els llocs de sortida de les eleccions del 2011.

LA XINA, ELS ESTATS UNITS, COLÒMBIA

Abans de donar pas a les imatges de l'espot, que dura 1,38 minuts i que està muntat amb imatges d'informatius de televisió, el cap de llista de CiU ha insistit que el seu objectiu és convertir Barcelona en un lloc "referent de la qualitat de vida" on la gent "vulgui venir a viure".

Amb una música de tocs èpics, l'anunci de precampanya mostra primer Xavier Trias davant els alcaldes catalans camí del Palau de la Generalitat i posteriorment els seus viatges a la Xina, els Estats Units, Colòmbia o el Brasil, on en els últims anys ha rebut premis i ha firmat acords amb els alcaldes i les autoritats de diverses ciutats d'aquests països.

ACATAR EL QUE DIGUI LA JUNTA ELECTORAL

Malgrat que fonts del Govern municipal ja van reaccionar divendres al revés de la Junta Electoral assegurant que respectaven la decisió, l'alcalde de Barcelona s'ha referit igualment a la resolució, que l'acusa de fer propaganda en actes com la visita d'obres del Mercat del Ninot, assegurant que l'acata.

Notícies relacionades

"Hi ha gent que pot estar tot el dia donant explicacions i jo no", ha lamentat referint-se a l'oposició. I, igual que dijous, quan va saber que una part de l'oposició havia denunciat l'ús del seu càrrec i de les xarxes socials contravenint la llei electoral, Trias ha dit aquest diumenge que no es replantejarà certs actes.

"Ara me'n vaig a la Sagrada Família a veure uns castellers i a la tarda tinc un concert. No deixaré de fer les coses que he de fer com a alcalde", ha avisat el candidat.