DISCREPÀNCIES AMB LA DIRECCIÓ

Cantó deixa l'escó d'UPD i renuncia a la candidatura a la Generalitat Valenciana

De moment, afirma, l'única carrera que l'espera és "tornar al teatre" i ser "un espanyolet més" que buscarà feina

Seguirà com a afiliat almenys fins al congrés extraordinari del partit i nega haver parlat amb Rivera per passar-se a C's

El diputat d’UPD Toni Cantó, a la roda de premsa que ha ofert aquest dimarts, 7 d’abril, en un hotel de València per anunciar que renuncia a ser candidat a la Generalitat Valenciana. / periodico

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

El diputat d'Unió, Progrés i Democràcia (UPD) per València i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana ha anunciat aquest dimarts que abandona les dues responsabilitats arran de les discrepàncies amb la direcció nacional del partit i, en especial, amb el lideratge de Rosa Díez després dels mals resultats de la formació en les eleccions autonòmiques andaluses. Cantó passa així a ser un militant ras d'UPD, almenys fins al congrés extraordinari del partit que tindrà lloc després de les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig. En el congrés del juny, Cantó batallarà "com un afiliat més" perquè hi hagi un "canvi" en el partit, ja que considera que "el rumb de la direcció no és l'adequat".

"Tot dependrà d'aquest congrés extraordinari", ha explicat l'actor sobre el seu futur de cara a les eleccions generals. "L'única carrera que em plantejo és tornar al teatre", ha dit Cantó en una altra ocasió al ser preguntat sobre la seva intenció de seguir en la política o no. "Passo a ser un espanyolet més, com n'hi ha milers, que han de buscar feina", ha assumit.

"No em presentaré a la presidència de la Generalitat per UPD", ha anunciat el diputat des d'un hotel de València, i no a la seu del partit. "Per tant, entregaré l'acta de diputat quan arribi a Madrid", ha afegit Cantó en una roda de premsa en què confirmava que l'enfrontament amb la direcció nacional que ha augmentat les últimes setmanes no tenia marxa enrere.

Visiblement emocionat, Cantó ha explicat que ha pres una "decisió complicada" i ha tingut unes paraules d'agraïment per a tots els afiliats i candidats del partit. Amb "moltíssims" d'ells, ha ressaltat, hi té afinitat. "Som molts els que creiem que en la direcció estan equivocats", ha insistit al subratllar la crisi interna en la força. No obstant, després ha admès que la seva postura no és majoritària ni en la direcció nacional ni en la del País Valencià i que, per això, deixa ara l'escó i la candidatura.

CONTACTES AMB RIVERA

Notícies relacionades

Sobre el seu hipotètic pas a Ciutadans, l'encara diputat per València ha negat haver parlat amb Albert Rivera d'aquest punt i ha subratllat la necessitat de buscar un acord "d'organització a organització". "Xerro de tant en tant amb ell des de fa moltíssims anys", ha dit sobre Rivera, amb qui l'última vegada va contactar "per comentar els resultats" de les eleccions andaluses. En una entrevista a A-3 prèvia a la compareixença de Cantó, Rivera ha assegurat que no han acordat res.

Tot i les profundes discrepàncies, Cantó també ha elogiat la figura de Díez, de qui ha dit que va obrir un "nou camí" que va trencar el bipartidisme i que va aconseguir "liderar un canvi" en la política espanyola. "Els llibres d'Història parlaran d'una dona que va liderar i va iniciar un canvi en un moment en què la política d'aquest país es pintava en color gris. La inspiració d'aquesta gran dona, juntament amb gent com Fernando Savater, va ser el que va fer que jo fos en aquest partit", ha admès.