JUNTA DIRECTIVA NACIONAL DEL PP

Una altra vegada per plasma

Els periodistes segueixen a través d'una pantalla el discurs de Rajoy novament sense roda de premsa posterior

2
Es llegeix en minuts

Els periodistes han seguit novament el discurs de Mariano Rajoy davant la junta directiva nacional del PP, que no es reunia des de fa dos anys, a través d'una pantalla de plasma, sense roda de premsa posterior. És la fórmula que el partit sol utilitzar després d'aquesta convocatòria, l'última de les quals va tenir lloc el 3 d'abril del 2013. I la mateixa a la qual, el febrer d'aquell any, havia recorregut el president del Govern per a la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació després de destapar-se l'escàndol dels 'papers de Bárcenas'.

Rajoy va evitar el 2 de febrer del 2103 les preguntes dels periodistes sobre la presumpta comptabilitat b del PP, dos dies després que el diari 'El País' difongués els apunts comptables de l'extresorer Luis Bárcenas, al donar explicacions parapetat darrere una pantalla de televisió. La intervenció la va fer davant el comitè executiu nacional i els mitjans van haver de conformar-se de seguir-la des de la sala de premsa.

Al cap de dos mesos, una altra vegada el plasma es va interposar entre els comunicadors i el dirigent popular, sense opció a fer preguntes en una compareixença posterior a la intervenció de Rajoy davant la junta directiva nacional del PP, el màxim organisme entre congressos. Aquella reunió va tenir lloc després d'un mes sense l'habitual roda de premsa dels dilluns al PP, en ple esclat del 'cas Bárcenas'.

CINC ENTREVISTES EN TRES MESOS

Notícies relacionades

Davant l'absència d'una roda de premsa posterior que segueix caracteritzant la junta directiva nacional del PP, el president va concedir aquest dilluns a RNE la seva cinquena entrevista en només tres mesos. Rajoy incrementa la seva presència en els mitjans de comunicació davant la proximitat de les múltiples cites electorals d'aquest any: eleccions municipals i autonòmiques el 24 de maig, catalanes el 27 de setembre i generals previsiblement a finals d'any. En el primer trimestre del 2015 ha concedit quatre entrevistes, una xifra que contrasta amb les tres que va oferir al llarg de tot el 2014.

Rajoy va ser entrevistat al gener a la cadena Ser, i, dies després, per l'agència Efe i Tele 5. A mitjans de març, durant la campanya electoral a Andalusia, va ser Onda Cero la cadena que el va entrevistar. Al comitè executiu nacional del mes de desembre, el líder del PP va demanar als seus intensificar la seva presència en actes de partit i en mitjans de comunicació per explicar la seva gestió als ciutadans. En contraposició a les tres entrevistes del 2014, durant els seus dos primers anys de Govern, en va concedir un total de 26.