Institucions i partits guarden un minut de silenci per les víctimes de l'accident de Germanwings

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, expressa la "consternació en nom de tots els diputats pel tràgic accident"

Els líders d’ERC, Oriol Junqueras, i del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, s’abracen, al finalitzar el minut de silenci, realitzat aquest dimecres a les portes del Parlament de Catalunya. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

Els líders d’ERC, Oriol Junqueras, i del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, s’abracen, al finalitzar el minut de silenci, realitzat aquest dimecres a les portes del Parlament de Catalunya.
El líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’abraça amb la portaveu del partit, Anna Simó, durant el minut de silenci per les víctimes de l’accident aeri al Parlament.

/

1
Es llegeix en minuts

Les principals institucions de l'Estat, partits, ajuntaments, el món de la cultura i sindicats han sortit aquest divendres al carrer i han guardat aquest migdia un minut de silenci per les víctimes de l'accident aeri als Alps, en què han mort 49 espanyols, segons l'última informació oferta pel Govern central.

Al palau de la Moncloa, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha presidit l'acte al costat de l'ambaixador d'Alemanya a Espanya, Peter Tempel.

El Congrés i el Senat, les seus de les comunitats autònomes i nombrosos ajuntaments han secundat el minut de silenci.

A les seus dels ministeris d'Exteriors, Defensa, Foment i Sanitat, responsables i treballadors s'han concentrat en silenci, igual que a les portes del Tribunal Constitucional.

També a les seus del PP, encapçalats per María Dolores de Cospedal, i del PSOE, amb César Luena al capdavant, s'ha guardat el minut de silenci.

EMOTIU HOMENATGE AL PARLAMENT

La presidenta del ParlamentNúria de Gispert, i diputats de tots els grups també han fet un emotiu homenatge en record de les 150 víctimes.

Tal com estava previst, els diputats, amb De Gispert al capdavant, s'han situat davant les portes del Parlament per guardar el minut de silenci, i entre els més afectats hi havia els representants d'ERC, per la mort en el sinistre de la dona del cap de gabinet d'Oriol Junqueras, Lluís Juncà.

Notícies relacionades

Visiblement emocionada s'ha vist la secretària general d'ERC, Marta Rovira, mentre que el president del partit, Oriol Junqueras, s'ha abraçat amb la presidenta del Parlament i, amb més intensitat, amb la portaveu republicana, Anna Simó. Després del minut de silenci, molts dels presents, com la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, s'han acostat a Junqueras i a la resta de membres d'Esquerra per expressar-los el seu condol.

La presidenta del Parlament ha reiterat la seva consternació per la catàstrofe i ha recordat que les famílies són "les verdaderes víctimes" de l'accident per la mort dels seus éssers estimats. "La meva solidaritat amb elles, els seus amics, i amb el poble alemany, català i espanyol" perquè moltes de les víctimes eren d'aquests territoris, ha manifestat De Gispert, a més de destacar que les seves morts costaran molt d'oblidar.