ACTE DEL PARTIT POPULAR A SEVILLA

Rajoy: "No som responsables de la frustració generada per l'esquerra radical grega"

El president del Govern adverteix a Tsipras que buscar-se un enemic a fora "no resol els problemes"

"Inventar-se un partit en mitja hora és fàcil, però s'ha de saber governar. No és igual parlar en un pavelló que anar al Consell Europeu", subratlla

Rajoy acusa Tsipras de fer promeses al seu poble sabent que no les podria complir. / AFP / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha retret aquest diumenge al primer ministre grec i líder de SyrizaAlexis Tsipras, que responsabilitzi els executius d'Espanya i Portugal d'intentar sabotejar el seu projecte polític dificultant la negociació a la UE. “Nosaltres no som responsables de la frustració que ha generat l'esquerra radical grega, que va prometre el que sabien que no podrien complir, com ha quedat demostrat”, ha criticat, recordant que “una cosa és prometre i una altra agafar el Govern i treure'l de la fallida”.

En un acte organitzat al parc temàtic de Sevilla per presentar els 109 candidats al Parlament andalús i davant unes 2.000 persones, Rajoy ha carregat durant la seva intervenció contra el partit que sosté el Govern grec, a qui ha recordat que tant Espanya com Portugal van votar el mateix que la resta de països de la Unió Europea. I ha advertit que "buscar-se un enemic a fora" és un truc "que ja hem vist abans en la història" i que "no resol els problemes".

"Tothom promet, també aquí, però una cosa són les paraules i l'altra els fets", ha asseverat, i ha insistit que "l'única manera" de resoldre els problemes és "ser seriós, dir la veritat de les coses i no prometre el que saps que no pots complir perquè no depèn de tu i governar".

El president del Govern ha manifestat el seu desig que "li vagi bé al poble grec i superi la difícil situació que encara travessa", ja que totes les circumstàncies que afecten un membre de la UE repercuteixen en la resta, i ha assegurat que Espanya, com la resta de la UE, "ha sigut i seguirà sent solidària amb el poble grec".

Millora de l'ocupació

Rajoy també s'ha referit al passat debat sobre l'estat de la nació, en què va recordar que les reformes estructurals posades en marxa ja comencen a donar resultats. “Espanya ha viscut uns moments d'extrema dificultat, encara no superats, però ja anem pel bon camí, i això és important”.

Notícies relacionades

El mandatari ha assenyalat l'atur com el principal problema del país, i ha insistit que reduir-lo és l'objectiu al qual s'han d'encaminar tots els esforços. En aquest sentit, ha considerat que les dades que preveuen la creació d'un milió de llocs de treball entre el 2014 i el 2015 permeten augurar que la xifra de 20 milions de persones treballant no és "inabastable".

En aquest moment, Rajoy ha carregat contra els que "donen lliçons quan van destruir més de tres milions de llocs de treball". "Doni'n les lliçons quan governin i aconsegueixin resultats", ha dit, i ha insistit que "no és el mateix fer unes polítiques que ines altres, una cosa és dir-les i una altra fer-les". "Parlar és molt fàcil i inventar-se un partit en mitja hora és fàcil, però després la vida és dura, s'ha de saber governar. No és igual parlar en un pavelló d'esports que anar al Consell Europeu", ha afegit.