Viver i Pi-Sunyer rep l'encàrrec d'elaborar una constitució provisional abans del 27-S

Rebutja que la sentència del Constitucional sobre la llei de consultes pugui tenir alguna repercussió en les querelles contra Mas, Ortega i Rigau

1
Es llegeix en minuts

El nou comissionat per a la Transició NacionalCarles Viver i Pi-Sunyer, ha explicat aquest dimecres que un dels seus encàrrecs és elaborar un "projecte de constitució provisional" de Catalunya abans que se celebrin les pròximes eleccions al Parlament. Segons ha explicat Pi-Sunyer en una entrevista a Catalunya Ràdio, abans dels comicis del 27-S quedarà redactada una norma que serveixi perquè Catalunya "no faci un salt al buit" i no tingui ordenament jurídic "entre el dia de la desconnexió de l'Estat espanyol i el dia de l'aprovació de la constitució definitiva". "Catalunya no pot estar sense una llei fonamental", ha afegit.

Notícies relacionades

Viver i Pi-Sunyer també ha avançat que redactarà i tindrà a punt per abans del 27-S una sèrie de textos que suposarien les "propostes d'acords per a l'Estat i Europa" amb els quals negociar "després de la desconnexió". "Ja sabem que potser ens diuen que no, però ara hem de fer executius els informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional (òrgan que ell presideix) i hem de tenir redactats els acords i propostes per a Espanya i per a Europa, fins i tot en coses que poden semblar puerils, com avisar la UE que els posem com a testimonis que volem negociar i que estem disposats a assumir els valors i principis de la UE", ha concretat, afegint que també redactarà un text per a "la primera fase en què el que farem és demanar l'ingrés a la UE".

D'altra banda, sobre l'anul·lació del Tribunal Constitucional de la llei de consultes catalanaTribunal Constitucional , ha assegurat que "no té cap repercussió" en les querelles contra Artur MasIrene Rigau Joana Ortega per l'organització del 9-N. "De moment, encara ningú ha considerat que sigui delicte el fet d'haver aprovat una llei i que després te la declarin inconstitucional, i per això de repercussions, cap", ha considerat el comissionat.