El PP basc recolza Alfonso Alonso

Nerea Llanos assegura que l'actual ministre de Sanitat donarà explicacions al Tribunal de Comptes

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La secretària general del PP basc, Nerea Llanos, ha explicat aquest divendres que no té "cap dubte" que l'actual ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, i els que van integrar el seu equip quan va ser alcalde de Vitòria, proporcionaran al Tribunal de Comptes les explicacions "oportunes" sobre les presumptes irregularitats en la firma d'un contracte de lloguer.

Notícies relacionades

El Tribunal de Comptes de l'Estat ha reclamat a Alonso, que va ser alcalde de Vitòria durant dues legislatures; a l'actual alcalde, Javier Maroto, que ocupava el càrrec de regidor d'Hisenda en el moment dels fets, i a la resta del Govern municipal del PP entre el 2003 i el 2007 el pagament de més de 439.365 euros més interessos de demora pel perjudici a les arques públiques causat per aquest contracte. Segons sembla, es van llogar unes oficines a un preu "molt superior" al del mercat.

La número dos dels populars bascos ha assenyalat que l'assumpte "s'ha debatut de forma profunda" a l'Ajuntament de Vitòria, on "s'han donat les explicacions oportunes". Per això, ha transmès el suport del partit a Alonso, ja que no tenen "cap dubte" que "quan siguin citats davant el Tribunal de Comptes", els dirigents del PP donaran explicacions "a través de les al·legacions".