Mas confirma la creació de dos comissionats per impulsar la transparència i la transició nacional

L'exmagistrada Núria Bassols i el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi Sunyer, ocuparan, respectivament, aquests dos càrrecs

El president anuncia la voluntat de crear una conselleria d'Exteriors, però la pròxima legislatura

El president Artur Mas, aquest dimarts, en la compareixença de premsa que ha ofert.

El president Artur Mas, aquest dimarts, en la compareixença de premsa que ha ofert. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

En una llarga compareixença en què ha aprofitat per tornar a reiterar l'acció del Govern en les seves diferents àrees, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts la creació de dos comissionats destinats a impulsar la transparència i l'anomenada transició nacional.

Núria Bassols, exmagistrada del TSJC i actualment directora d'un programa de transparència, i Carles Viver Pi Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, ocuparan els càrrecs en transparència i transició nacional. "No ens obliga a gastar més diners, ja estan adscrits a la Generalitat, però donem impuls polític i governamental a aquests dos programes", ha explicat el president. La setmana que ve es nomenaran oficialment aquests dos càrrecs.

Respecte al comissionat de transparència, aquesta figura dependrà de l'àrea de Governació, en mans de la vicepresidenta, la dirigent d'Unió Joana Ortega. La seva funció serà desplegar la llei de transparència aprovada recentment i els decrets corresponents.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el comissionat de transició nacional portarà a terme, entre altres mesures, l'"elaboració d'un pla executiu per fer balanç de les estructures d'Estat disponibles en el marc legal vigent" i les necessàries en cas de disposar d'un "Estat propi". Entre altres objectius, el comissionat de transició nacional impulsarà la hisenda pròpia.

CONSELLERIA D'EXTERIORS

Mas també ha anunciat la seva voluntat de convertir l'actual secretaria d'Exteriors del Govern en una conselleria, però la pròxima legislatura. Un "Departament d'Exteriors", per subratllar el paper de projecció exterior de Catalunya.