ICV-EUiA, Guanyem, Podem i Procés Constituent tanquen un principi d'acord per concórrer junts a les municipals de Barcelona

L'objectiu de la candidatura unitària, que en les pròximes dues setmanes han de validar les bases de les quatre forces, és tornar la ciutat "als seus veïns"

1
Es llegeix en minuts

ICV-EUiAGuanyem BarcelonaPodem Barcelona Procés Constituent han tancat un principi d'acord per concórrer en una candidatura conjunta als comicis municipals a la capital catalana, segons ha informat la plataforma impulsada per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveras en un comunicat. L'objectiu, afegeixen, és "tornar a situar Barcelona en mans dels seus veïns i veïnes".

En les pròximes dues setmanes, cada partit ha de validar l'acord amb les seves bases. Aquest mateix dilluns, els simpatitzants de Guanyem hi van donar el seu vistiplau en un plenari celebrat a les Cotxeres de Sants. Els ecosocialistes ho preguntaran a la seva militància en un referèndum que finalitzarà el 31 de gener; Podem obrirà, per la seva banda, un procés de validació telemàtica entre el 26 i el 31 d'aquest mes, i Procés Constituent farà el mateix en una assemblea fixada aquest diumenge, 25 de gener.

Notícies relacionades

Entre els elements acordats per les quatre forces, hi ha la denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà el seu funcionament. L'objectiu és "una candidatura que connecti amb la mobilització ciutadana i la construcció d'alternatives que ja s'estan produint avui als barris", afirmen.

COMICIS AL PARLAMENT

Paral·lelament, Procés Constituent manté converses amb la CUP per integrar una candidatura d'esquerra anticapitalista i independentista per concórrer als comicis del 27 de setembre per elegir un nou Parlament. La CUP va presentar el dissabte 11 la seva proposta, que encara estudia la plataforma de Forcades i Oliveres.