'CAS PRETÒRIA'

El fiscal demana gairebé 7 anys de presó per a Alavedra, Prenafeta i Muñoz

Els excàrrecs de CiU i l'exalcalde de Santa Coloma estan acusats de tràfic d'influències, suborn i blanqueig

Per al presumpte responsable de la trama de corrupció urbanística, 'Luigi', el ministeri públic reclama 8 anys de presó

’CAS PRETÒRIA’ Macià Alavedra arriba emmanillat a l’Audiència Nacional, l’octubre del 2009.

’CAS PRETÒRIA’ Macià Alavedra arriba emmanillat a l’Audiència Nacional, l’octubre del 2009. / DAVID CASTRO / MANU MIELNIEZUK, AP PHOTO / MIGUEL LORENZO / JOSÉ MANUEL VIDAL, EFE / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Anticorrupció demana penes de 6 anys i 10 mesos de presó per als exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra Lluís Prenafeta i per a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Bartomeu Muñoz pel 'cas Pretòria' de corrupció urbanística. El ministeri públic reclama també en el seu escrit de qualificació multes que sumen 13,7 milions d'euros per a Prenafeta; 10,3 milions, per a Alavedra, i 4,1 milions, per a Muñoz.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va dictar una resolució, el 18 de desembre passat, en què els envia al banc dels acusats, així com al presumpte responsable de la trama, Luis García, 'Luigi. Per a aquest, el fiscal demana 8 anys de presó i multes que sumen 22,6 milions d'euros.

Notícies relacionades

Ruz portarà a judici 11 imputats en el cas, pel frau de 45 milions d'euros als ajuntaments de Santa Coloma, Badalona (Barcelonès) i Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). Els delictes que els imputa són tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals.

93 MILIONS EN MULTES

El fiscal reclama el decomís dels guanys obtinguts de forma il·lícita a través d'aquesta trama: 5,8 milions d'euros a Prenafeta i la mateixa quantitat a 'Luigi'; 3,2 milions, a Alavedra, i 1,1, a Muñoz. Entre multes i decomisos, Anticorrupció demana un total de 93 milions d'euros per als 11 imputats.