'CAS PRETÒRIA'

Prenafeta i Alavedra van preguntar per què no tenien fets els llits de la seva cel·la i per la falta de vi a la presó

Els funcionaris de Soto del Real els van explicar que havien de fer-se ells els llits i que l'alcohol està prohibit

Macià Alavedra sortint de Can Brians 2 l’any 2009.

Macià Alavedra sortint de Can Brians 2 l’any 2009. / SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Madrid

Els exalts càrrecs de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, dos dels principals acusats en el 'cas Pretòria', van protagonitzar una curiosa anècdota en la seva curta estada com a presos provisionals a la presó madrilenya de Soto del Real, entre l'octubre i el novembre del 2009. Segons recorden fonts penitenciàries citades per Europa Press, els exalts càrrecs de CiU van preguntar per què no estaven fets els llits de la seva cel·la i per què no es bevia vi als àpats. En aquell moment, fa cinc anys, Alavedra i Prenafeta tenien 75 i 70 anys, respectivament.

Notícies relacionades

Els funcionaris de la presó van haver d'explicar-los, per un costat, que són els mateixos reus els encarregats de fer-se els llits a les cel·les tots els dies, i, per un altre, que l'alcohol està prohibit a les presons espanyoles des dels temps en què Enrique Múgica era ministre de Justícia (1988-1991) i la gestió de les presons depenia d'aquest departament, i no d'Interior, com passa en l'actualitat.

Alavedra i Prenafeta van ser detinguts el 27 d'octubre del 2009 per ordre del llavors jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, i tres dies després van ingressar a Soto del Real. Hi van estar en situació de presó provisional gairebé un mes, fins al 25 de novembre. Posteriorment van ser traslladats a la presó de Brians 2, un dels centres penitenciaris més moderns de Catalunya, i van quedar en llibertat provisional dies després a l'abonar un milió d'euros de fiança cada un.