Els regidors socialistes de Girona que van abandonar el PSC passen a ser regidors no adscrits

Pia Bosch sosté que fan aquest pas per "fidelitat al programa i als votants socials que van donar la seva confiança fa tres anys i mig"

Pia Bosch i Manel Nadal, en un dels seus últims actes del PSC.

Pia Bosch i Manel Nadal, en un dels seus últims actes del PSC. / ACN / TANIA TAPIA

1
Es llegeix en minuts

Els cinc regidors socialistes que van abandonar el PSC la setmana passada han anunciat que, després de ser expulsats del grup socialista a l'Ajuntament de Girona, seguiran al consistori com a regidors no adscrits.

En roda de premsa, una dels regidors, Pia Bosch, ha assegurat que fan aquest pas per "fidelitat al programa i als votants socials que els van donar la seva confiança fa tres anys i mig".

Ha assegurat que els vots ciutadans que els van donar suport en les últimes eleccions municipals "no són propietat del PSC, sinó d'un model i d'un projecte de ciutat que havien representat els set regidors del grup socialista", i que tots cinc continuaran fent fins al maig del 2015.

Bosch ha reivindicat la feina feta pels regidors socialistes fins avui, que s'ha vist reflectida a nivell institucional i de presència als barris, i que han estat fidels a un "model de ciutat econòmicament dinàmica i socialment justa".

Notícies relacionades

Ha afirmat que l'Ajuntament "pertany als ciutadans i no a les cúpules dels partits", i ha considerat que expulsar-los del grup socialista suposa un debilitament de la feina d'oposició.

Els cinc regidors que van abandonar el PSC són Pia Bosch, Xavier AmoresÀngel QuintanaJoaquim Bonaventura Amèlia Barbero, i compten amb el suport dels exalcaldes Joaquim Nadal Anna Pagans, l'exconseller de la Generalitat Joan Manuel del Pozo i una vintena d'exregidors de Girona.