Pujol, la seva dona i sis dels seus fills compareixeran davant el Parlament

La declaració d'Artur Mas ha estat rebutjada amb els vots de CiU, ERC i el PSC, i l'abstenció del PPC

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Només Mireia Pujol Ferrusola se n'ha salvat. La resta de la família, el pare, l'expresident Jordi Pujol, la mare, Marta Ferrusola, i els seus germans, Jordi, Oleguer, Oriol, Marta, Josep i Pere, seran cridats a comparèixer a la comissió d'investigació creada pel Parlament sobre el frau i l'evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política. La compareixença d'Artur Mas ha estat desestimada amb els vots en contra de CiU, ERC i PSC, i l'abstenció del PPC.

Els set grups parlamentaris han dilucidat aquest divendres durant un parell d'hores i han votat qui dels 400 noms proposats havien de comparèixer finalment en la comissió. Pel camí s'han quedat noms il·lustres, gràcies sobretot a la pinça que han fet CiU i, gairebé sempre, el PSC, amb ajudes puntuals, ja fos amb l'abstenció o amb el vot contrari del PP.

Evidentment, la unanimitat més gran s'ha donat amb aquelles propostes de compareixença lligades al 'cas Pujol', que ha donat peu a aquesta comissió. Encara que els noms més destacats, família Pujol-Ferrusola a part, corresponen a altres escàndols de la vida política catalana.

Notícies relacionades

La votació ha estat farragosa i s'han anat complint totes les possibilitats d'aliança de vots. Malgrat les innombrables baixes, com la de Fèlix MilletMacià Alavedra o els expresidents del Govern central, José María Aznar i Felipe González, la llista final de compareixents és prou atractiva. Hi figuren la majoria dels implicats en el 'cas Método 3', començant per la líder del PPCAlicia Sánchez-Camacho, l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza, el director de l'agència de detectius, Francisco Marco, i l'examant de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez.

També han estat votats la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, els ministres Cristóbal MontoroJorge Fernández Díaz, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; el director de la policia, Ignacio Cosidó, el director del CNI, Félix Sanz, i el comissari en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF), Manuel Vázquez.