COMISSIONS ROGATÒRIES

Trias sol·licita proves a Suïssa i Andorra que no hi té comptes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha iniciat els tràmits perquè els bancs andorrans i el suís UBS emetin certificats que acreditin que no té comptes en aquestes entitats, segons fonts pròximes a l'alcalde citades per Europa Press. Trias ha posat en marxa aquest procediment en paral·lel a la querella que ahir mateix va presentar després que el diari El Mundo publiqués que té comptes a l'estranger. Una denúncia en què, precisament, sol·licita també al jutge que demani comissions rogatòries a Andorra i Suïssa per demostrar que no hi té comptes.

Notícies relacionades

A la querella ja es demana al jutge requerir aquesta informació als bancs andorrans Crèdit Andorrà, Banc Sabadell d'Andorra, Banca Privada d'Andorra, Mora Banc, Mora Banc Grup i Andbank, el mateix que se sol·licita a l'entitat suïssa UBS. Lluny de retractar-se, El Mundo va publicar ahir un número de compte bancari que atribuïa a Trias. L'alcalde va assegurar que aquesta informació, com les anteriors, és «rotundament falsa», de la mateixa manera que va desmentir que tingui cap compte corrent a Catalunya amb 200.000 euros.

SUPORT DEL GOVERN / El Govern de la Generalitat va mostrar el seu suport a Trias en totes les accions que emprengui per defensar-se. «Hi ha coses que s'expressen per si mateixes només d'observar-les», va dir el conseller de Presidència, Francesc Homs. Per la seva banda, el líder municipal del PPC, Alberto Fernández Díaz, va reclamar que la investigació arribi «fins al final», i el portaveu d'ICV-EUiA a l'ajuntament, Ricard Gomà, va avançar que preguntarà a l'alcalde sobre aquest tema al ple de divendres. El PSC va evitar abonar-s'hi i va apel·lar a la «màxima cautela».