BATUDA DE LA GUÀRDIA CIVIL

L'empresari Marjaliza, entre els detinguts en la trama, es presentava com "treballador, esforçat i sacrificat"

L'expresident de Noves Generacions del PP formava part presumptament d'"una trama de corrupció municipal i regional", segons la fiscalia

2
Es llegeix en minuts

Entre els 51 detinguts aquest dilluns en el marc de la macrooperació contra una trama de corrupció a nivell municipal i regional en diverses províncies d'Espanya hi ha l'empresari David Marjaliza, expresident de Noves Generacions del PP de Valdemoro, que en la seva pàgina web es presentava com una persona "treballadora, professional, esforçada i sacrificada".

"Benvinguts a aquest petit racó d'internet que he decidit crear perquè qualsevol, sigui qui sigui, es pugui acostar a la meva trajectòria professional i a les novetats relacionades amb la meva feina", anunciava l'empresari, que deia estar "molt vinculat a la gestió immobiliària". "La meva carrera, que va començar a finals dels 80, sempre s'ha caracteritzat per l'esforç, el sacrifici i la passió", afegia a la web recollida per Europa Press. "Malgrat els anys, continuo amb la mateixa energia i les mateixes ganes de millorar cada dia, d'aquí sorgeix aquesta web, en què us informaré de tots els meus moviments, negocis i inversions", argumentava Marjaliza, que destacava la "professionalitat" i el "treball" com "les constants que han marcat" la seva vida. "Totes dues característiques són fonamentals per evolucionar i progressar, per això les aplico en tots els àmbits de la meva vida. Espero en aquest espai poder transmetre aquestes màximes que han marcat el meu camí", sentenciava.

Marjaliza ha estat arrestat amb altres polítics com Francisco Granados o el president de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez, que va substituir en aquest càrrec Isabel Carrasco, assassinada al mes de maig. Martínez va ser elegit a finals d'aquell mes com a successor després d'haver estat fins llavors el vicepresident de la institució. En la seva presa de possessió, va apostar per seguir una línia de continuïtat "amb responsabilitat, valentia i coratge" i "amb el convenciment que el camí marcat és el correcte".

TRAMA DE CORRUPCIÓ MUNICIPAL

Notícies relacionades

La fiscalia explica que els detinguts en aquesta operació portada a terme per la Guàrdia Civil formaven "una trama de corrupció municipal i regional infiltrada en diversos ajuntaments i autonomies, en què la connivència dels regidors municipals i funcionaris amb empresaris de societats constructores, obres i serveis energètics, i el concert venal amb intermediaris i societats instrumentals, els ha estat assegurant l'èxit en les adjudicacions públiques, per un valor aproximat a 250 milions d'euros, només en els dos últims anys, i com a contrapartida el cobrament de comissions il·legals, a costa de les hisendes municipals i autonòmiques".

En concret, a la trama se li imputen els delictes de blanqueig de capitals, falsificació de documents, delictes fiscals, suborn, tràfic d'influències, malversació de cabals, prevaricació, revelació de secrets, negociacions prohibides a funcionaris, fraus contra l'Administració i organització criminal.