Cinc jutges contra un clan

Barcelona, Madrid i Liechtenstein investiguen la fortuna de l'expresident Pujol, la seva dona i tres dels seus set fills

Oleguer Pujol arribant a casa després de negar-se a declarar a la comissària / periodico

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

(Pràcticament) tota la família Pujol-Ferrusola, un clan amb incalculable influència política a Catalunya, està avui sota sospita. La fortuna del patriarca i els negocis de la seva dona i dels seus set descendetns han desencadenat una cascada d'investigacions judicials que traspassen ja les fronteres espanyoles, i que, en més o menys mesura, escampen també una ombra de sospita sobre els 23 anys de gestió de l'expresident de la Generalitat.

Notícies relacionades

Aquestes indagacions han desembocat en cinc causes obertes, dues a Barcelona, dues a Madrid i l'última a Liechtenstein, i la imputació de tres dels fills de Pujol: Oriol, Jordi i Oleguer. L'esposa del primer, Anna Vidal, i l'exdona del segon, Mercè Gironès, també es troben en el focus d'unes investigacions que comprenen des del blanqueig de capitals i el frau fiscal fins al suborn i el tràfic d'influències.

Després que l'expresident confessés que va defraudar Hisenda durant 34 anys, un jutjat de Barcelona està investigant el patrimoni de Jordi Pujol i la seva dona, però, de moment, no han estat imputats. El fundador de CDC va argumentar que els diners que va ocultar eren una herència del seu pare.