ESCÀNDOLS DE CORRUPCIÓ

UPD es querella contra Mas pels seus presumptes comptes a Liechtenstein

El partit acusa el president de tenir un dipòsit de mig milió d'euros en aquest paradís fiscal quan era conseller d'Economia

Rosa Díez, durant una roda de premsa, dissabte a Bilbao.

Rosa Díez, durant una roda de premsa, dissabte a Bilbao. / EFE / ALFREDO ALDAI

1
Es llegeix en minuts

UPD ha presentat aquest dijous a l'Audiència Nacional una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pels seus presumptes comptes bancaris al principat de Liechtenstein, segons ha informat l'advocat del partit, Andrés Herzog. La força de Rosa Díez acusa el president de tenir un dipòsit de mig milió d'euros ingressat en un banc d'aquest paradís fiscal, entre el 1997 i el 2002, mentre era conseller d'Economia.

Segons apunta UPD en el seu escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, Mas figurava com a "beneficiari" d'un compte opac a nom del seu pare, Artur Mas Barnet, obert durant 24 anys al banc LGT de Liechtenstein. Va rebre 500.000 euros "precisament quan era conseller d'Economia de la Generalitat i amb alta responsabilitat en l'adjudicació de contractes públics", assegura.

Notícies relacionades

La querella també va dirigida contra l'expresident català Jordi Pujol i els seus fills JordiMartaJosepPereOriolMireia i Oleguer. Inclou, a més, l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, i els empresaris catalans Carles Sumarroca CoixetCarles Sumarroca Claverol i Jordi Sumarroca Claverol.

UPD assegura que els fets de què acusa tots ells poden ser constitutius de diversos delictes contra la Hisenda Pública, suborn, prevaricació, falsedat en document públic, malversació, omissió de perseguir delictes, tràfic d'influències i blanqueig de capitals.

Temes:

Liechtenstein