FRASES POLÈMIQUES

Cinc ficades de pota d'Ana Botella

En els últims tres anys, l'alcaldessa de Madrid ha copat titulars i bromes a les xarxes, com el 'Relaxing cup of café con leche'

El discurs en anglès d’Ana Botella, alcaldessa de Madrid, davant el COI, la setmana passada a Buenos Aires.

1
Es llegeix en minuts

Ana Botella ha anunciat aquest dimarts que no es postularà a les pròximes eleccions municipals del 2015. La convocatòria de premsa ha arribat de forma urgent i s'ha desenvolupat sense preguntes. L'alcaldessa de Madrid --i dona de José María Aznar-- està acostumada a parlar en públic, i ha fet en incomptables ocasions durant anys, independentment de l'audiència que tingués davant i de l'idioma d'aquesta. 

En la memòria de molts han quedat frases i declaracions --poc encertades-- d'Ana Botella al llarg dels seus tres anys com a alcaldessa. Fins i tot ha inspirat llibres, com el de Máximo Pradera. Les seves frases estrella van des del 'relaxing cup of café con leche' olímpic fins als "atemptats" de Burgos, referint-se als disturbis al barri de Gamonal.

'SPANGLISH' MADE IN BOTELLA

En el seu discurs davant del Comitè Olímpic Internacional (COI), Botella va invitar els membres del COI a prendre's una "relaxing cup of café con leche in the Plaza Mayor" o animar-se en un "romantic dinner in el Madrid de los Austrias". El seu anglès i el curiós missatge sobre les 'virtuds' madrilenyes van inundar les xarxes socials de bromes.

PROGRÉS DE LA HUMANITAT

El mes de novembre del 2013, en el debat del ple de l'Ajuntament de Madrid, l'alcaldessa va declarar enmig d'un encès creuament de paraules amb el portaveu socialista, Jaime Lissavetzky, sobre la vaga de la neteja, que "el PP i la reforma laboral han portat més progrés a la història de la humanitat".

¿DONES BOMBER?

L'alcaldessa va explicar al juliol per què no hi havia dones bomber a Madrid. Botella va justificar la nul·la presència femenina ja que "les condicions físiques fan que siguem diferents". Dels 214 nous bombers cap va ser una dona, però Botella va dir serenament que és "una ferma defensora de la igualtat de la dona".

"ATEMPTATS" A BURGOS

Notícies relacionades

"Jo naturalment condemno els atemptats de Burgos" va sentenciar Ana Botella el mes de gener d'aquest any referint-se als enfrontaments al barri del Gamonal. Qualificar d'"atemptats" els disturbis a Burgos li va suposar a l'alcaldessa ser 'trending topic' a Twitter.

CAPTAIRES

Abans de ser alcaldessa, Ana Botella va ocupar la Regidoria de Medi Ambient. Davant les denúncies per l'excessiva brutícia dels carrers de Madrid  l'any 2010, Botella va sembrar la polèmica a l'afirmar que els captaires eren "una dificultat afegida" a la neteja dels carrers. Sens dubte va suposar una declaració criticada i que donaria pas a les 'perles' que ha regalat ja en el seu càrrec d'alcaldessa. 

Temes:

Ana Botella