PRIMERA REUNIÓ PÚBLICA DES DEL 2012

Mas i Rajoy s'han reunit durant més de dues hores

El president de la Generalitat compareixerà a les 14.30 hores per explicar el contingut de la reunió amb el cap del Govern

S'han reunit a porta tancada després d'una salutació protocol·lària i un intercanvi de comentaris sobre les seves vacances

Mariano Rajoy rep Artur Mas a la Moncloa. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha mantingut una reunió de més de dues hores a la Moncloa amb el president del Govern, Mariano Rajoy, la primera de caràcter públic entre tots dos des del setembre del 2012, trobada que va destacar per la fredor que van mostrar els dos mandataris. En aquella reunió el cap de l'Executiu central va donar un cop de porta al pacte fiscalpacte fiscal, i després d'això el president Mas va convocar eleccions anticipades. Tant Mas com Rajoy han expressat aquests dies previs la seva voluntat de diàleg, que intentaran mantenir viu. No obstant, tots dos arriben a la cita amb les seves posicions ben fermes; el president català, reclamant la celebració de la consulta sobiranista, i Rajoy amb el 'no' al 9-N.

Mas ha arribat a la Moncloa a l'hora prevista, a les onze, en un cotxe que l'ha deixat una mica apartat de l'escalinata en què hi havia el president del Govern central. Rajoy l'ha esperat al capdamunt amb la mà estesa per saludar-lo mentre el president pujava l'escala. Amb cares serioses i somriures mínims, i després d'una salutació protocol·lària, s'han donat la mà una altra vegada a petició dels reporters gràfics. De seguida, han entrat a la Moncloa per entrevistar-se.

Notícies relacionades

En les imatges prèvies a l'inici de la reunió en si en una sala de la Moncloa, en què s'han assegut en butaques contigües, es veu com Mas porta una voluminosa carpeta amb documents. Tots dos han intercanviat comentaris sobre on passaran les vacances. Així, Mas ha explicat a Rajoy que, com cada agost, anirà a Menorca, i el president del Govern central, que part de les seves vacances les passarà amb la seva família política.

La reunió s'ha acabat a les 13.25 hores, i el president Mas té previst oferir a les 14.30 una roda de premsa al centre cultural Blanquerna de Madrid. El Govern central en principi no compareixerà i podria donar la seva versió a través d'un comunicat.