El jutge Ruz imputa Jordi Pujol Ferrusola per presumpte blanqueig i delicte fiscal

El magistrat, que cita el fill de l'expresident i la seva dona el 15 de setembre, reclama a Andorra informació sobre els seus comptes

Jordi Pujol Ferrusola i Mercè Gironès, en un hotel d’Acapulco.

Jordi Pujol Ferrusola i Mercè Gironès, en un hotel d’Acapulco. / WWW.QUI.COM

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / Madrid

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat com a imputat per al pròxim 15 de setembre Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley, a l'atribuir-li indiciàriament presumptes delictes de blanqueig de capitals i contra la Hisenda pública. El magistrat també imputa la dona del primogènit de l'excap del Govern, Mercè Gironès.

En una resolució emesa aquest dimarts, el jutge cursa, a més, una comissió rogatòria a Andorra per recollir tota la documentació i la informació a disposició de Banca Privada d'Andorra sobre els productes bancaris i els fons dels quals es van poder beneficiar els imputats. L'Audiència Nacional investiga els pagaments superiors a 200.000 euros que suposadament els haurien fet societats adjudicatàries de contractes públics.

Ruz admet en el seu escrit que actua fruit del comunicat autoinculpatori de Jordi Pujol i Soley, en què admetia divendres passat que durant tres dècades ha tingut diner negre a Andorra, segons va dir, procedent de l'herència del seu pare. Arran d'aquest escàndol, l'expresident ha renunciat, tal com ha informat el president Artur Mas aquest dimarts, als seus càrrecs a CDC i CiU i als seus privilegis com a excap de la GeneralitatArtur Mas CDCCiU .

La motxilla plena de bitllets

Notícies relacionades

El magistrat va obrir aquest procediment el 2013, després de rebre una denúncia de l'examant de Pujol Ferrusola Maria Victoria Álvarez, que va assegurar que, en un viatge a Andorra, el va veure traslladar una motxilla amb 400.000 euros en bitllets de 500 i de 200.

Per al 16 de setembre, el jutge ha citat com a testimoni l'exsòcia de Gironès, Cristina Isabel de Francisco.