Jordi Cañas nega davant el jutge haver comès frau fiscal

L'exdiputat de Ciutadans justifica que la factura amb què presumptament hauria defraudat Hisenda corresponia a serveis d'assessorament immobiliari

El portaveu de Ciutadans del Parlament, Jordi Cañas. CARLOS MONTANYES

El portaveu de Ciutadans del Parlament, Jordi Cañas. CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

L'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha negat aquest dijous davant el jutge la seva presumpta implicació en un frau fiscal de 429.203 euros. Cañas ha justificat que la factura amb què la seva empresa suposadament va cometre el delicte corresponia a serveis d'assessorament immobiliari, encara que sense aportar el contracte que ho acredita.

Notícies relacionades

Cañas ha declarat com a imputat davant el titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona, acusat d'un delicte contra la Hisenda Pública en la declaració de l'impost de societats de l'exercici del 2005 d'un entramat societari dirigit pel seu excunyat. La fiscalia sosté que la immobiliària administrada per Cañas va emetre, el febrer del 2005, una factura a la societat del seu excunyat, Inma&Marc Habitatges SL, per uns serveis inexistents.

La causa va començar a investigar-se al jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona, però va acabar en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la condició inicial d'aforat de Cañas. L'abril passat, no obstant, va deixar el seu escó al Parlament arran de la seva imputació, per la qual cosa el cas va tornar al jutjat ordinari.

Temes:

Jordi Cañas