Willy Meyer renuncia al Parlament Europeu pel seu fons de pensions a Luxemburg

L'eurodiputat d'IU vol ser "exemplar" i "actuar amb coherència" al saber-se que tenia un fons vinculat a una Sicav, del qual es va donar de baixa ahir

La dimissió del parlamentari comporta l'entrada a la Cambra d'un germà del càmera de televisió assassinat a l'Iraq José Couso

Willy Meyer (IU), durant un míting de dijous passat celebrat a Sevilla.

Willy Meyer (IU), durant un míting de dijous passat celebrat a Sevilla. / JOSE MANUEL VIDAL / EFE

1
Es llegeix en minuts

L'eurodiputat d'IU Willy Meyer ha dimitit al conèixer-se la vinculació del seu fons de pensions a una Sicav, vehicle inversor de grans fortunes, a Luxemburg, del qual es va donar de baixa aquest dimarts. En una roda de premsa convocada a la seu del partit de forma urgent, ha anunciat que renuncia a la seva acta de diputat i als seus càrrecs executius a Izquierda Unida perquè vol ser "exemplar" i "actuar amb coherència".

Meyer assegura que, amb la seva renúncia, vol "allunyar qualsevol ombra de dubte" sobre el seu desconeixement, segons defensa l'eurodiputat, que el fons estava vinculat a una Sicav --assegura que ho va saber per una periodista--. Després de negar haver rebut pressions per part de la direcció d'IU per dimitir, ha assegurat que es tracta d'una decisió "molt meditada", que ha pres "pensant exclusivament" en els afiliats i en el partit, perquè "vénen temps electorals molt importants".

La polèmica al voltant del fons de pensions vinculat a una societat d'inversió de capital variable ha acabat amb la carrera de Meyer a Europa, després de 10 anys en l'escó i quan tot just havia iniciat el seu tercer mandat, després dels bons resultats del 25-M. IU, amb Meyer de cap de llista per tercera vegada, va passar de dos a sis eurodiputats en les últimes eleccions europees.

El relleu

Notícies relacionades

La dimissió de Meyer ha posat l'exdirigent de CCOO Paloma López al capdavant de els eurodiputats d'IU al Parlament Europeu i suposa l'entrada a la cambra de Javier Couso, germà del càmera de Tele 5 assassinat a l'Iraq José Couso.

López va ser secretària d'Ocupació i Migracions de CCOO, càrrec del qual va dimitir el 4 de març al ser elegida candidata d'IU per als comicis del 25 de maig. Couso era un dels candidats més simbòlics de la quota de representació civil de la llista d'IU i ocupava el setè lloc de la candidatura.