Jorge Vestrynge, detingut en una concentració republicana a la Puerta del Sol

La policia ha carregat contra els manifestants i ha arrestat cinc persones

Un grup de persones es manifesten a favor de la República i en contra de la Monarquia al centre de Madrid.

Un grup de persones es manifesten a favor de la República i en contra de la Monarquia al centre de Madrid. / JON NAZCA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut l'exdirigent polític Jorge Vestrynge i quatre persones més en la concentració a favor de la República i del dret a decidir que s'ha iniciat a les vuit del vespre a la Puerta del Sol de Madrid.

Notícies relacionades

A la concentració, convocada per la Coordinadora 25S i no comunicada oficialment a la Delegació del Govern, hi assistien més d'un centenar de persones amb banderes republicanes i cartells contra la Monarquia.

Cap a les 20.30 hores, Vestrynge, que participava en la protesta, ha dit que volia anar-se'n a casa i ha intentat saltar el fort cordó policial que envoltava els concentrats, cosa que ha motivat que la policia carregués contra els congregats. Cap a les nou del vespre, la policia ha protagonitzat una altra càrrega i s'ha endut als seus furgons una dona jove per identificar-la. Mentrestant, els congregats han cantat consignes com ara "Que se vaya, dile que se vaya" i "Franco segueix a la Zarzuela".