La monja Forcades publica un nou llibre amb una crítica a l'ètica de la democràcia actual

'És a les nostres mans' és el títol de l'obra, on pretén donar les claus i respostes per comprendre la crisi i fer-hi front

Portada d’’És a les nostres mans’, el nou llibre de la monja, metge i teòloga Teresa Forcades.

Portada d’’És a les nostres mans’, el nou llibre de la monja, metge i teòloga Teresa Forcades. / EDICIONS DAU

1
Es llegeix en minuts

Teresa Forcades escriu un nou llibre on recull el seu pensament social, polític i econòmic amb profunditat. Es titula 'És a les nostres mans' i, amb ell, pretén donar les claus per comprendre la crisi que saqueja la societat i ofereix respostes per fer-hi front des d'una perspectiva tant individual com col·lectiva. En la seva nova obra, publicada per Edicions DAU, la monja fa una crítica ètica del capitalisme en la seva versió més depredadora. Així mateix, analitza conceptes com la llibertat de mercat, el màxim benefici econòmic i el valor dels emprenedors. Manifesta que el poder polític i econòmic no són transparents i declara la seva fervent opinió sobre el sistema capitalista.

Comptant amb la col·laboració de l'escriptor i historiador Jordi Barra, també argumenta una sèrie de propostes a favor de la democràcia social, la "democràcia segrestada", com l'anomena ella. Afirma que ens trobem davant d'un "funcionament democràtic defectuós per la convivència clara entre la classe política i econòmica".

Nacionalisme i llibertat

Notícies relacionades

La metge es posiciona en contra del pensament únic, el menyspreu de la llengua i del victimisme. El nacionalisme és un altre tema que adquireix importància en el text, així com la religió i els reptes que pateix el cristianisme. Forcades opina que el nacionalisme "ha de ser dinàmic en el temps per modelar el seu futur" i donar entusiasme a la llibertat, de la qual els pobles puguin disfrutar.

La teòloga ratifica en la seva obra que un dels pilars de la temuda inactivitat social és la por al fracàs. "Es necessita prendre consciència que la vida és curta i que el projecte de vida, el que li dóna sentit, ha d'incloure un risc. No pot ser com una assegurança. El sentit de la vida ha de ser dinàmic. S'ha de prendre el risc de viure i la responsabilitat de la vida mateixa".